Sommarkul med Allsång på Bjärnums Museum

Skriv ut

2018 års upplaga av Sommarkul har gått av stapeln och årets gäster bestod av gästartist Magnus Bäcklund (känd från FAME), Mattias Olofsson, Rosita Elfving Larsson och Staffan och sångfåglarna från Kyrkan, samt Niclas Brandts orkester och allt under ledning av den trygga duon Mats och Micke. Dagen började med dimma och lite kallare inslag, så den stora frågan blev ju om det skulle klarna upp till kvällen och visst blev det en helt underbar kväll. Ca 300 var det som hade hittat till hembygdsparken och kvällen inledes med ”Bjärnum i mitt hjärta”, därefter sjöng artisterna en härlig blandning av deras egen musik och detta varvades med sånger från programbladet som sjöngs tillsammans med publiken, där var en del sånger som många kände igen, kyrkan bjöd på bla den kära ”Pärleporten” och Kurt Nilsson ledde kyrkans sångfåglar, som sjön flera fina sånger.


Avslutning med blomutdelning Årets allsång avslutades med Valspottpuri och det gav ett gungande hav av besökare. Kvällen bjöd även på utlottning av möbler som var gjorda här i Bjärnum av Olof Nilsson möbelverkstad. Tavlan som målades under kvällen gjordes av Torbjörn Arvidsson och köptes av Joacim Andersson.


Joacim Andersson med tavlan av Torbjörn Arvidsson

Museet hade dukat upp med kaffe, chokladhjul och grillad korv samt ett lotteri med fina vinster. Ett stort tack till de sponsorer som hade gjort kvällen möjlig och tack till alla som på något sätt hjälpte till under kvällen.