Loppis hela juli i Emmaljunga.

Skriv ut

Loppis hela juli i Emmaljunga! På initiativ av Kerstin Ageryd och Gunilla Svensson så är det i år premiär för sommarloppis på Emmaljunga Folkets Hus. Det kommer att vara öppet samtliga dagar under juli mellan 13-18. Utbudet är mycket varierat, allt från gamla och nyare kläder till porslin, keramik, glas, böcker och kristall med mera, precis som det ska vara på en loppis. Det kommer även att bedrivas viss caféverksamhet. Läget är helt perfekt mittemot Emmaljunga Barnvagnsfabrik och det finns gott om parkeringsplatser. Kerstin Ageryd berättar att en väninna till henne i Värmland startade en liknande verksamhet för ett antal år sedan. De första åren gick det väl lite trögt att komma igång men idag har det blivit så populärt så den som vill medverka kan få vänta i flera år innan en plats kan erbjudas. Om någon skulle vilja delta redan i år i Emmaljunga så ska det gå att få en plats att förfoga över.

Samtliga som har försäljning delar på arbetet så 2-3 dagar får man tänka sig att 'arbeta'. 15% tar Folketshusföreningen av försäljningen som hyra, då finns det bord att använda sig av för att ställa alla varor på. Betalning sker med kontanter eller med Swish. Vill någon ha mer information så går det att ringa Kerstin på 073 930 79 45 eller till Gunilla på 070 622 42 70.

Gör ett besök, det finns massor av saker att fynda!

Nedan kommer ett axplock av det som finns just nu till försäljning. Nya saker plockas kontinuerligt fram när det finns ledig plats på borden.


Uppsala Ekeby och Bo Fajans med mera


Svenskt och Finskt konstglas och kristall

Uppläggningsfat och porslin i överflöd

Blandade fynd från förr

Billiga böcker för hängmattan eller regniga dagár