Blev en kort visit på marknaden i Hästveda

HÄSTVEDA. En av de marknader som jag och många med mig går och väntar på återkommer varje år vid semestern och det är ju Hästveda marknad. Inte är det många gånger som jag missat men det har hänt, ifjol. Marknaden den öppnade igår och med mycket besökare det kunde jag läsa i tidningen i morse. I eftermiddag så ska jag köra dit med min lille gubbe, själv tycker jag det är lika upplyftande varje år att gå på marknad. Rader intill rader med olika varor som är till salu. Allt som tänkas kan går att sälja.

Handla lite hör väl till när man tar sig till marknaden och i år skulle det passa bra med en spånkorg en lite mindre en och visst fanns de i många olika format och mönster att välja emellan. Men enveten som man är fann vi en som passade till oss. Bra att ha och lägga de andra varorna i under vår lilla handlingspromenad.

Själv så kollar jag efter nåt nytt som är kul/ roligt och annorlunda och visst fann jag dessa prylar, inte för jag behöver ha mer men titta kan man ju göra ändå. Dessa grejor som syntes vara gjorda av tunt träfaner men också andra saker, men också plast på andra ting lyste ikapp med solen.

Ibland så undrar jag om de verkligen får sålt vissa av de alster, vackra och fina bra kvalité men som är lite malplacerade just idag. Men till hösten kan dessa stickade koftor passa som handsken, värmer gott då.

Många karuseller fanns som vanligt på plats på Hästveda marknad och vad voro en marknad utan en massa färgglada ballonger som fanns i många modeller och fantasi figurer, oj nu släppte en ballong och lyfte upp mot det stora blå. Vilken tur att flickan inte hann bestämma vilken hon ville ha.

Många är de små hemma hobby byggare som vill prångla ut sina varor på marknaden, vardagliga bruksföremål som här på denna bild är målade i vackra motiv. Finns säkert köpare till dessa fiffiga fågelholkar, brödburkar, eller varför inte ett målat nyckelskåp de e bara te o välja.

På denna strålande sommardag med värme uppåt de trettio så varför inte inhandla en hatt, finns ju många att välja mellan. Stora/ vida med brätte på eller varför inte en stråhatt med rosetter och vackra band. Det är endast fantasin som sätter stopp på de hela så kom och köp. Värmen är tryckande, precis som mina fötter så nu styr jag kosan hemåt igen och säger klart för i år.

 

Top