Boule i Verum

Skriv ut

VERUM. Torsdagar, då är det dags för boule och grillkvällar i Verum, så även kvällen den 12 juli 2018 då det kom 17 deltagare för att deltaga i denna aktivitet.

Stig Nilsson redo att kasta sitt klot under överinseende av Ingvar Larsson o Arne Andersson.

Några av deltagarna vid boulehuset.

Att boule är en sport alla kan deltaga i även högt upp i åldrarna, det vittnade denna kväll om då 6 av deltagarna var över 80 år.

Fem av de sex deltagarna som var över 80 år denna kväll. Från vänster: Siv Nilsson Vittsjö 82 år, Allan Månsson Vittsjö 81 år, Stig Nilsson Hässleholm 89 år, Arne Andersson Vittsjö 85 år, Ingrid Johansson Vittsjö 81 år. Saknas på bild gör Inga-Britt Jönsson Skeinge 84 år, som behövde åka hem efter grillningen.

Åldermannen Stig Nilsson 89 år, boende i Hässleholm men har sin gård kvar i Stavshult är en trogen boulespelare, både på Fritidsgruppens Boule och Grillkvällar på torsdagarna, samt måndagarna när SPF Seniorerna Verum spelar boule.

Att få träffas, umgås och ha några trevliga timmar tillsammans och samtidigt lite motion och rörelse, detta är det som prioriteras högst dessa torsdagskvällar. Visst är glädjen extra stor hos några när de lyckas vinna, och några kanske ligger sömnlösa och grunnar på vad det var som gjorde att de inte vann. Men för merparten, många ensamma, minns och gläds de åt den trevliga gemenskapen det är dessa kvällar.

Efter hoplottning av lagen klockan 18, spel cirka 1 timme, grillar vi medhavd korv och lite samkväm innan det blir ny lottning och nya lagkamrater, därefter återupptas spelet och vi spelar så länge vädret och orken så medger.

Bild av märkesskölden och namnen på tidigare Verumsmästare.

De spelare som deltagit i minst 5 st. av dessa sammankomster om torsdagarna under året, är berättigade att starta i Fritidsgruppens bouletävling ” Boulemästaren ” som i år spelas den 8 september. Tävlingen spelas som singelspel, med poolspel och utslagning.

Foto av tidigare Boulemästare: 2010 Folke Andersson Vittsjö, 2011 Sven-Åke Findahl Verum, 2012 Allan Månsson Vittsjö, 2013 Stina Nilsson Verum, 2014 Ingvar Larsson Verum, 2015 Jan Jönsson Stavshult, 2016 Sven-Åke Findahl Verum, 2017 Jan Jönsson Stavshult

Fritidsgruppen arrangerar även V-M Boule (Verumsmästerskapet) den 25 augusti. Tävlingen är öppen för alla intresserade som bor eller är markägare i Verums församling. Även för ungdomar som bott och växt upp i församlingen.

Tävlingen spelas som singelspel, med poolspel och utslagning. Bouleklot kan lånas av arrangören. 

Alla intresserade välkomna, något ni undrar över kontakta oss på mobil 070-5530420 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.