Bra start för brickbandsmuséet



VITTSJÖ. Världens första - och troligen enda - museum för brickband finns i Vittsjö. Öppningshelgen i juni gick bra och det mobila muséet har flera bokningar under hösten.



Brickband är smala, men intresset bredare än man kunde tro säger Malene Langborg som startade museet utifrån sin kärlek till retro, vackra broderade band att hänga brickor i - och till husvagnar.


Människor har kommit fram till mig med nytvättade band dom har ärvt! Andra har letat på loppisar för att skänka brickband till museet. Tyska turister har sett skyltarna ute vid vägen och besökt museet utan att veta vad brickband var innan. De flesta museibesökarna har stannat och fikat och njutit av en pratstund om livet också, fortsätter Malene.


Vi har haft tur att Kulturförvaltningen i Hässleholms hjälpte oss igång ekonomiskt, men att vara museidirektör är inte helt lätt, det tar kraft, säger Malene. 


Några avtal finns i kalendern: Vi kör museet till Bjärnum 16 september då det är Hembygdens Dag som firas på Bjärnums Museum. Vi åker till Emmaljunga 14 oktober där Folkets Hus ställer ut grytlappar - och vi stänger för säsongen i Glimåkra där museet deltar på de traditionsrika Vävdagar i Glimåkra 25-27 oktober.


Men nu skiner solen, därför har vi öppet på lördag, avslutar Malene!




Brickbandsmuséet har öppet på lördag den 21 juli mellan 14- 16.

www.BrickbandMuseum.se

 

 

Top