Wittsjö Hembygdsförening bjöd på trädgårdsfest

VITTSJÖ. Idag var det hembygdsföreningen i Vittsjö som hade öppet hus. Kan ju inte bli bättre väder för en utomhus musikunderhållning, lagom solväder och en svag bris vad kan man mer begära.

Amanda Dahl och Mikael Olander

De flesta som kom, de kom hit för att lyssna på ”Justfunparty Duo”, ett band som kan innehålla allt från 2-5 personer och som spelar för föreningar, företag, kommuner och privata fester. Deras musik innefattar ett långt spann med olika musikstilar från tidigt 60-70 och 80 tal. En härlig medryckande kavalkad med låtar som man känner igen och kan texten till. Underbara låtar av många andra artister som har framfört dehära gamla godingarna. Och dom här två just idag Mikael Olander och Amanda Dahl framför dessa med en härlig känsla som fortplantar sig till oss i publiken. Två unga musikanter som spelar för att de e kul och det märks de spelar med hjärtat och ger oss lyssnare varm glädje.

Vad vore föreningar utan alla dessa frivilliga som hjälper till bakom scen men också som kommer med nya ideér som tex Kristina kom med, hon ny kassör i föreningen. Nya ideér som togs emot av de övriga i styrelsen på ett positivt sätt, bra jobbat alla. Hon berättade även att det fanns inga lokala sponsorer som ville vara med på denna musiksatsning, tyvärr inte heller kommunen, ville vara med på ett hörn. Men med Vittsjö hembygdsföreningens egen sponsring, andra gåvor och vänner så kunde denna musiktillställning genomföras.

Inträdet var gratis, fanns grillkorv o dryck att köpa men egen picknickkorg fick medtas in på området. Stundoms var det kö till den grillade korven och doften spred sig över museets trädgård med vinden.

Ett stort antal, drygt 120 människor hade kommit hit för att lyssna på gamla hits, några åskådare placerade i skuggan men också i solen, skönt att man kan välja. Medan andra passade på och gick in och tittade i museets lokaler.

Jag tycker de är tråkigt att inte fler passar på när det händer nåt intressant i byn, gratis och nära. Bara en tanke som dök upp. Till er alla som inte kunde vara med idag välkomna nästa gång istället. Ett bra försök att få in yngre i föreningslivet det är inte alltid så lätt men ett bra försök i alla fall.

 

Top