En dag på stranden

VERUM/ VESLJUNGA. Vi hade glädjen att få ha två av våra barnbarn hos oss några dagar, och på en av dessa dagar hade vi bestämt att vi skulle åka till ”Vesljungasjön” och bada. 

En bild av det låga vattenståndet.

Denna sjö är grund och barnvänlig och som vi ofta besökte med deras pappa när han var i deras ålder. Vi har varit där tidigare en gång i år men då var det så mycket frömjöl och liknande i vattnet så det inbjöd inte till bad denna dag, det blev mest lek med tall o grankottar som barnen hittade mängder av i skogen vid sjön.

Att det är torrt och ont om vatten blev jag varse om när vi kom dit, sandstranden var säkert 10 m bredare än den varit tidigare, vattenståndet var mycket lågt.Aron leker i den blöta sanden.

Det låga vattenståndet gladde många av barnen som var där, för i den nya stranden var sanden blöt och perfekt att bygga sandslott och gräva i vilket det syntes spår av i hela strandlinjen.

Yngsta barnbarnet Samuel på väg ut på bryggan.

Barnbarnen leker i vattnet.

Vattentemperaturen var 27 grader denna dag och både barnbarn och farföräldrar hade en trevlig eftermiddag där. Det var även ett flertal tyska och danska barnfamiljer som hittat till denna sjö för att söka svalka, bada och ha det trevligt. För barnbarnen räckte det inte med badet i sjön, för när vi kom hem ville de även bada lite mer i den lilla badpoolen på tomten, tillsammans med några av leksakerna.

Dopp i poolen hemma på tomten i Verum.

Dagen därpå vattnades blommorna med poolvattnet och leksakerna samlades in innan det var dags för oss att skjutsa tillbaka barnen till föräldrarna i Lund.

Top