De ä bara att vänta…

Skriv ut

Ja det är bara att vänta på att mina trumpetutor ska börja blomma.

I år har de växt så in i norden, lite rangliga men snart så når dom ända upp till hustaket. Jag har förhoppningsvis tre olika färger, vita, rosa och orangefärgade och de doftar endast på kvällen, och alla doftar ljuvligt. Visst är dom värda att vänta på alla dessa vackra blommor som finns i min närhet. Nu finns det knoppar i olika storlekar så dom är på gång.

En härlig nyans i cerise har denna Petunia finns i många olika färger. Petunior, små blommiga eller med stora blommor  är så tacksamma dom blommar hela sommarhalvåret och långt in på hösten. Jag brukar plocka bort vissna blommor så kommer det flera hela tiden. Ett litet pyssel men man får så mycket tebaka i blomster väg.

Dahlia familjen är stor och varje vår så finns det nya sorter att köpa, den hära har ju en fantastisk färg i gulorange med stänk av lite rosarött.

Ytterligare en dahlia till som är vacker i sin utformning av vitt men är blandat i vackra ljuslila färgtoner och med en fin penseldragning ytterst på varje blomblad i en mörkare nyans, helt otroligt.

”När jag gick in på dahlia/sidan och skulle kolla hur många olika sorter det finns så, oj då många var de. Under de senaste 200 åren så har minst 55 000 olika sortsnamn registrerats och då är inte alla de sorter med som odlarna själv tagit fram genom åren medräknat.”
Informationen om dahliorna är hämtad från Google.