200 besökare i kyrkan gav över 14000 kronor i bidrag

VERUM. Parkeringsvakter fanns tillgängliga för att anvisa utökade parkeringsplatserna vid kyrkan. Det var förutsett med många besökare då lägerdeltagare från Tjernobyllägret i Broby gästade Verum. Det var sjunde året som denna kör gästade Verum. Detta var årets sista konsert innan soaré med avslutning sker i Broby tisdag den 31 i Broby.


De ukrainska ungdomarna som gästade Verum kyrka.

I god tid samlades besökarna i helgedomen och kunde fram till konsertens börjar bland annat beskåda de välputsade ljuskronorna. Ingvar Larssons välkomstanförande översattes till ukrainska språket och sen följde sammanringning. Rolf Tillman informerade och lägrets tillkom och de förhållanden som råder i lägerdeltagarnas hemtrakt. De 30 deltagarna samlades i koret och inledde med ”Gud är min klippa” . Ungdomarna levde upp med sången genom taktfasta handrörelser. En grupp av de yngre deltagarna sjöng innan det var tid för saxofonsolo samt dragspelssolo med sång. Gruppen sjöng vidare en sång om sitt hemland Ukraina.


Några av ungdomarna som sjöng med glädje och fröjd.

Gruppen lilla ”yrväder” framträdde med inlevelse då hon var solist med bistånd av kören vid refrängen. Hela sammanlagda kören sjöng delvis på svenska O store Gud. Violinisten Tanja spelade proffsigt ”Näktergalen” där hela kroppen levde in i musiken. Vid insamling av bidrag till lägervistelse sjöng den ukrainska kören en ”tacksång”. De 200 besökarna av i bidrag till lägervistelsen 14 804 kronor! Totalt kostar årets lägervistelse 450 000 kronor.


Kramkalaset började i kyrkan och fortsatte en god stund.

Inför avslutningen av konserten delade ut blomster från arrangören Bygdelaget innan det blev sången ”Natti natti”. Bönen Fader vår lästes av de ukrainska deltagarna innan det blev rusning till besökarna som fick åtskilliga Natti natti kramar. Utanför kyrkporten fortsatte gemenskapen med sporadiska kvällskramar.


Eftermötet fortsatte utanför kyrkporten under trevnad och gemyt.

Top