Emmaljunga sommarloppis

Skriv ut

EMMALJUNGA. Idag var det den sista dagen som Emmaljunga loppis hade öppet för den hära sommaren. Ett trevligt initiativ tagit av några bybor. Många är de som har ställt dit prylar som är till salu, finns säkert nåt som man kan ha nytta av. 

Privata utställare som själva är intresserade av loppis och att handla begagnat och väl bevarade saker, allt från kläder, böcker, husgeråd av alla de slag men också nytillverkade överkast i kvilt och i lappteknik. Här finns många nostalgiska tings som man känner igen, kan kanske komma till nytta igen hos en ny ägare.

Det har inte bara varit loppis utan det har funnits möjlighet att köpa kaffe med hembakta kakor, till självkostnads pris eller att köpa en glass och sätta sig ner och prata en stund. Jag frågade de två som fanns här idag om hur det har gått och jag fick till svar att det hade gått över förväntan. Spelar roll kanske med bra och nära parkering.

Gunilla Svensson en av de som är ansvariga för Emmaljunga Folkets hus, berättar att det är redan bestämt, det blir en loppis här nästa år också. Men vi måste bli bättre på att göra reklam för oss att vi finns.
Hon berättar vidare att i höst kommer det att bli konstutställning av lokala förmågor, gäller foto/bilder och andra konstformer och att alla är välkomna då, vore ju trevligt om fler Emmaljunga bybor har möjlighet att komma då.
Datum och tid återkommer jag med senare, säger Gunilla.

Ett trevligt sätt tycker jag att sätta en liten by på kartan och tala om att vi också finns, ett trevligt bemötande förgyller vardagen för många, mig mä.