Malene Langborg på Vittsjö Camping

VITTSJÖ. Under tak, på scenen, på dansbanan, på campingen, hade Malene Langborg tagit plats denna kväll den 1 augusti. Lite regn hade gjort att kvällen kändes som ett våtvarmt omslag men när Malene började sjunga, blev kvällen plötsligt både ren och klar!

En psalm på danska innan Carl-Olof Danielsson höll en liten andakt om att vi ska vara ta vara på den dag som är och gärna scanna av femton ögonblick under dagen som vi är speciellt tacksamma för.

Carl-Olof Danielsson

Så tog Malene över igen och en blandad repertoar följde. Med en underbar jazzton i sin röst hanterade hon soul, jazz, visor och evergreenssåsom:
“Amazing grace” med text från 1725 kontra en nyskriven låt från i förrgår, som handlade om Vittsjö, samt flera låtar från 1970-talet.

Malene sjunger för ett 30-tal åhörare.

Malene beskriver sig själv: “jag är inte materialist utan andlig” och detta sedan hon mötte Gud i Vittsjö och fick förklaring på den katolska skolans lära, som hon fick som ung.

“He´s got the whole world in his hand” från 1927 följde. Hennes egen “Husvagnslåt” fick oss att le, eftersom hon är “en gammal hippie som bor ensam i en husvagn”.
Det sista hon sjöng var psalmen minns hon från sin barndom “ Guds kärlek är som stranden och som gräset”.

Campingvärdarna bjöd därefter på kaffe, bullar och jättegod tårta. Tack så mycket!

Familjen Blank med barnbarnet Levi lät sig väl smaka

Malene byter några ord med Karin, som också kommer från Danmark.

 

Top