En dag i djurparken

HÖÖR. Sista dagen i Juli hade vi kommit överens med dottern att vi skulle möta familjen vid Skånes Djurpark i Höör. Barnbarnet Josephine visste inte om detta men blev glatt överraskad, när hon såg att mormor och morfar också var där för att fira henne på 6-årsdagen. Vi träffades strax efter kl 10:00 då parken öppnade.

Karta över området i Skånes Djurpark.

Det var en riktigt varm dag och barnbarnet ville svalka av sig lite vid den del av badlandet som var öppen, innan det var dags att göra ett besök vid dammen där vi fick se när sälarna blev matade.

Josephine svalkar sig i badlandet.

När sälarna fått sina sillar gick vi till ”farmen” där barnbarnet fick köra spårbunden traktor, krama fåret Shaun som också gratulerade henne, samt prova fiska i ett stånd med vinst varje gång, där vann hon ett gosedjur som hon döpte till ”Tigis”. På vägen dit såg jag en skylt som kanske inspirerat ”Dressman” till sin slogan ”Köp tre betala för två” som numera syns i nästan alla affärer.

Bild av ”Köp 2 betala för 3” vilket kanske är mer lönsamt men mindre populärt än ”Köp 3 betala för 2”

Jag väntar bara på att denna slogan även kommer att införas på systembolaget, vem vet det blir kanske ett nyöppningserbjudande när de öppnar sin nya butik vid Kvantum i Hässleholm. På taknocken av byggnaden satt ett storkpar i storkboet som fanns där, dessa kommer från det lyckade storkprojektet som bedrivits i Skåne.

Efter att vi kollat på björnfamiljen när den matades, ätit egen medhavd matsäck, besökt naturlekparken, ridturer (barnbarnet), ätit glass, kollat på älgar, bisonoxar, fåglar och hjortar var vi framme vid vattenlekparken igen, där Josephine ville prova vattenrutschbanan innan vi skulle åka.

Bild av vattenrutschbanan.

Hon blev mycket besviken när hon och vi såg att barn under 7 år inte fick åka, hon fick plaska lite i bassängen innan vi avslutade dagen i Höör för att åka vidare till Vejbystrand där vi alla ville ta ett kvällsdopp i havet. Innan vi åkte från djurparken fick hon ett gosedjur av mormor, en säl som hon döpte till Vejby.

Morfar och Josephine tar ett dopp.

Vacker kvällsbild från badet i Vejbystrand, denna bild är tagen av vår dotter Heléne.

Det blev en härlig avslutning på dagen med havsbad i 27 gradigt vatten, vi var där nästan 2 timmar. Det var en underbar dag tillsammans med barn och barnbarn, även Josephine var nöjd och glad.

 

 

 

Top