Välbesökt då karnevalståget gick genom Bjärnum under lördagen

Skriv ut

BJÄRNUM. Väldigt mycket folk hade kommit till Bjärnum för att få se karnevalståget genom byn. Återigen hade arrangörerna lagt ner stor möda för att skapa de drygt 30 ekipagen. Det delades som vanligt ut ”kängor” från lokalt till internationellt.

I år gick karnevalståget genom byn för inte mindre än 52:andra gången. Med Hässleholms stadsmusikkår i täten skred karnevalståget fram längs Verumsvägen på väg mot Parken i Bjärnum. Säkert bidrog det fina vädret till att massor av publik fanns på plats utmed hela kortegevägen.

I kortegen fanns det mesta, en av vagnarna gratulerade BGI (Bjärnums gymnastik och idrottsförening) som i år fyller 100 år. Naturligtvis fanns en karnevalsdrottning med tärnor i tåget. Även i år fanns de tre nu välbekanta äldre damerna med sina fickpluntor på plats. På en av vagnarna visades det upp ”valfläsk”, på en annan fick kommunen en ”känga”, man skall ha gott om tid då man åker med Skånetrafiken fanns på en tredje för att nämna något av det som fanns med i karnevalståget.

Här följer några bilder från dagen:

Sjöfylla

Svenska akademien

BGI fyller 100 år

"Valfläsk"