20 intresserade besökte kyrkogårdsvandring

Skriv ut

VITTSJÖ. Omkring 70 gravplatser på Gamla kyrkogården blev intressanta vid årets sista information. Anteckningar från tidigare vandringar fanns men det kom fram ytterligare upplysningar. Flera av de drygt 20 besökarna hade personligt minne av en person som cyklade omkring med sin lilla hund i cykelkorg på cykelns styrstång.

Gravplatser vid Gamla kyrkogården besöktes.

Vid vissa gravplatser fanns uppgifter men genom minnen blev det mer fullständig information. Trots efterforskning fanns det enstaka plats där enbart namnet gav besked om den avlidnes identitet. På plats fanns flera sakkunniga personer som så småningom kan bidra till mer information.

Bengt-Arne Jönsson var ledare och informatör med hjälp av Kerstin Jönsson som förde anteckningar om ny information. Nästa års kyrkogårdsvandringar planeras på ungefär samma tidpunkter. Information om detta sker i Kyrkliga kungörelser samt i VittsjöBladet.

Detta var 30:e året som kyrkogårdsvandringar arrangerats och nu är det sjätte omgången som har påbörjats. Även om kyrkogården är de avlidnas viloplats hålls den levande. Nya gravplatser tillkommer medan andra platser försvinner. Genom de under åren företagna vandringar hålls platser levande.