Spelmansstämma ljuder för 20:e året

Vittsjö. Sånger och musik flödar över Vittsjö. Redan på söndag den 26 augusti klockan 14 börjar första strömningen av musik från Sjöstugan att flöda över Vittsjön med omnejd. Då släpps Bygdespelarna fjärde CD samtidigt som de ger ljudligt prov på skivans innehåll. De som önskar spelarnas signering på skivan har då tillfälle.
Ensemblen med nya CD skivan som innehåller 15 låtar.

Spellaget består liksom tidigare av Bengtssons trio, Boel, Malin och Marie. Dessutom finns Gunnar Olofsson samt Nils-Erik Palm från Småland och Arne Lindeberg från Halland med i ensemblen. Bygdespelarna är ofta engagerade vid olika träffar och samlingar inom stort område.

År 1999 började Bygdespelarna sin karriär med enkla toner i järnvägsstationens väntsal. Efter hand steg också egna förtroende och gruppen utökades med Malin som musiker och Marie som solist.

Den 1 september blir det ytterligare musik i mängd. Då arrangeras Spelmansstämma i medborgarhuset. Denna stämma som brukar samla upp emot ett hundra musikanter från södra Sverige startade 1999. Numera är det Bengtssons Malin som är organisatör för denna ljudliga och ljuvliga samlingen som börjar klockan 13 och håller på så länge orken hänger med.

Nu är det alltså 20:e året som denna stämma ordnas.

Top