Vittsjö GIK årliga loppis

Skriv ut

VITTSJÖ. Det första som talade om att något var på gång var ju doften som mötte en på vägen och som talade sitt tydliga språk. Sista helgen i augusti så brukar det vara dags för Vittsjö GIK årliga återkommande loppis och så var det i år också. Som besökare så bjuds det på allehanda mat och andra tilldragande godis/gräddbullar eller varför inte köpa lite lotter, alla inkomster stora och små tillfaller Vittsjö idrottsföreningen och gynnar deras ungdoms-verksamhet. Allt för en billig peng så kom och köp. Lite hemvändarkänsla infinner sig också, man träffar bekanta och får en pratstund.

Innanför väggarna är det här bordet så långt ögat kan se fyllt med glas och porslin allt för det egna hushållens behov, som glas, tallrikar, grytor, bestick och en saftmaja. Listan kan bli längre men det finns allt som man kan tänkas att behöva.

På detta bord finns det mattor i plast i olika färgnyanser men det finns också hemvävda mattor som säkert kan finna sin plats, nu när det börjar dra lite kallare vindar om fötterna.

Här har vi några av Vittsjö fotbollstjejer som gärna säljer textila stuvbitar, kläder, dukar och mycket annat i tyg till hugade spekulanter. Även om jag inte handlade något av dom så ställde de gärna upp på en bild, tack det är alltid roligt med glada leende tillbaka.

Här var det intressanta prylar för alla de som var intresserade av cd-spel, cd-filmskivor av alla de slag, det är bara att rota långt ner i högen kanske det kan finnas något som de här killarna letade efter.

Även om det är flera månader kvar till jul så kommer det alltid väl till pass när man söker efter just de dära som man samlar på, trägen vinner säger man ju. Hittade vad jag sökte efter just idag, kul.

Många vackra möbler fanns det på påseende, många var de spekulanter som trängdes framför dagens auktions-förättare som höll i klubban, vars namn är Thomas Glimmergård. Efter lite problem med ljudet så kom buden i snabb följd. Soffgrupper, matsalsbord. Skåp, hyllor, stolar, lampor och mycket annat av allehanda slag gick också under klubban.

Men med lite historik frågor till hands och att kunna få svar på mina frågor finns det nog plats för i denna artikel, träffade loppisgeneralen Anders Grandin. Han ger svar på mina frågor; plats, tid, hur många, flera och ekonomi. Han svarar så här, ett bra alternativ om vädret skulle vara dåligt, att samla allt under tak underlättar ju en hel del. Vi får ju hämta saker hela året, vi är några som arbetar med hämtning och att lagra sakerna det gör vi på andra platser. Han tycker också att det är bra kvalité på de saker som vi får in. Vi är en liten styrelse med många frivilliga krafter som har arbetat tillsammans i många år, så nu går det mesta på rutin.

Men han påtalar också att det finns alltid plats för fler föräldrar att hjälpa till, äldre ungdomar också för den delen. För det är många olika moment som skall till för ett det skall bli en bra loppis. Men även efterarbetet skapar mycket bärande, städa av och återställa lokalen i samma skick. Sista frågan lyder, kan det verkligen löna sig?
Anders avslutar med att svara så här att än så länge får vi över en del till vår verksamhet, när allt är betalt för hyra, och annat som måste till. Är slutsumman över en viss nivå så återkommer Vittsjö GIK årliga loppis som förresten snart tangerar 40 års verksamhet, bra jobbat till alla dom som har varit delaktiga. Han ger en stor eloge till samtliga medarbetare. Så än så länge lönar det sig säger Anders, jag tackar för mig och säger på återseende. Nästa år.