Bygdespelarna underhöll med nya CD skivan

Skriv ut

VITTSJÖ. Ensemblen med de sex musikanterna introducerade sin fjärde CD vid Sjöstugan. Väderleken varslade att lämpligaste platsen för konserten var under altanens skyddande tak. Det som en gång började i en källarlokal 1995 fortsatte i väntsalen och nu årliga konserten vid Sjöstugan. De musikaliska framgångarna fortsätter med planering för en femte CD! Fröet till den 20:e Spelmansstämman är just Bygdespelarna.

Bygdeselarna med Gunnar Olofsson, Arne Lindeberg, Boel Bengtsson, Marie Bengtsson, Nils-Erik Palm och Malin Bengtsson.

Hela familjen Bengtsson är engagerad, moder Boel, döttrarna Malin & Marie samt fader Mats som under dagen fick förtroende att utses som försäljningschef för CD skivan! Snart var sittplatserna upptagna på altanen och de som fanns på bryggan eller i skogspartiet hade god chans att höra musiken och sången genom effektiv högtalaranläggning.

Mats Bengtsson sålde CD skivor med glädje!

På startslaget presenterades en välkomstvisa med Marie Bengtsson som glad konferencier följt av Glad som en spelman. Allsångens potpurri med ”Kristina”, ”Säg inte nej” samt några andra låtar med Marie Bengtsson och Arne Lindeberg som försångare. Det var nära nog samstämmigt deltagande av lyssnarna.

Ett par besökare käkar våfflor medan de lyssnar på musiken.

Serveringspersonalen med våfflor eller annat smakligt hade svårt att göra sig hörda under musikens framförande. Alla fick sitt beställda tilltugg då turnummer ropades upp under tiden som musiken från dragspel, bas och saxofon strömmade ut över närliggande naturliga omgivning.

Smaken är olika. Våffla eller glass!

Sen blev det en genomgång av en del låtar på nya skivan. Det blev visan om Dina glittrande ögon, med kommande tillägg ”Länge sen”. Trots minimalt utrymme på altangolvet inbjöd Marie till dans då ”Snoa med storsjöodjuret” ljöd. Dansstegen var nog för flyktiga då ingen antog erbjudandet till en svängom.

CD skivan är inhandlade i väntan på våfflor.

En översatt visa med nära nog skånska ord tonade ut medan serveringspersonalen sökte turnummer. Trots att urverket visade 15.00 blev det ”Månstrålar klara” som ljöd under helt nästan helt klarblå eftermiddagstimme. Därmed var ordinarie programmet slut. Mer, ljöd från publiken och denna anmodan hörsammades med ytterligare två låtar. Det blev ”gula fågeln som flög” samt frieriet, Du är solen i mitt hjärta, en något annorlunda kärleksförklaring. Endast flaggstångens nästan livlösa hängande vimpel engagerade sig inte i framträdandet. Med gemensam bugning tackade ensemblen för sig och fortsätter med planeringen för sin femte CD.