Sjöstugan stängde för säsongen efter 94 års öppet

Skriv ut

VITTSJÖ. Första gången sommarcafé Sjöstugan öppnade var år 1925. I söndags stängde Sjöstugan för sista gången denna säsong. Nästa öppethållande blir på Valborgsmässoafton 2019! Årets höga temperatur har varit gynnsam för rörelsen med solfri plats samt närheten till Vittsjön. Dessutom har 15 ungdomar fått ett arbete under sommaren.


Dagens personal pausar ut en stund. F v Hugo Svensson, Sebastian Nilsson samt Cecilia Sundgren.

Från årets start på Valborgsmässoafton hade det varit öppet alla dagar klockan 12- 20 med det undantaget att sommarfiket stängde klockan 18 sista öppetdagen i söndags. För femte året har Cecilia Sundgren varit husmor, våffelbagare och servitris. Hon liksom alla anställda har tränat upp konditionen vid snabbt travande i trapporna för att serva besökare i parken eller på bryggan. Cecilia bedömer att besöksantalet har ökat bland annat genom fler vägfarare har upptäckt den idealiska fikaplatsen som därtill gett en lugn paus i pressande trafikrytm. Däremot har besöken från turistbussar minskat, beroende på tidsbrist då så mycket som möjligt skall hinnas med på så kort tid som möjligt!


Ett par av dagens sista gäster lämnar Sjöstugan.

De 15 ungdomar som fått sommararbete har tjänat en slant. De har arbetat i olika skift. Kortare eller längre arbetspass.


Cecilia Sundgren låser dörren efter säsongen slut.

Sommarcaféet har också varit populär samlingsplats vid de fem konserter som har hållits under tillfredsställande väderlek! Sammanträdesrummet har utnyttjats då det ständigt finns tillgång på serverad fika vid lämpligt tillfälle. Det är få platser med sommarcafé som kan erbjuda valfri förtäring, sol eller regn i naturlig skoglik miljö med sjöutsikt som en naturlig tillgång.

Cecilia Sundgren lovar att ställa upp även vid nästa års säsong då också ungdomar kan för ett sommarjobb.