Skriv ut

Som ny styrelsemedlem i rödakorskretsen Vittsjö har jag fått möjligheten att få lära mig hur det fungerar i den stora organisationen, i alla fall fått ett hum om den. Ett nytt intressant område öppnar sig, för visst har jag tid, lust att lära mer om hur det fungerar. O vilken tur att tåget stannar i Vittsjö, de e bara att kliva på och starten till Malmö har börjat. På min promenad från stationen så passar ja på att fotografera ett historiskt hus, visst e dom vackra och många fler fanns det men det tar jag en annan gång...

Ett helt fantastiskt välkomnande fick vi nyvalda ordförande i rödakorskretsar från dagens föreläsare Charlotte som var en riktig vitaminspruta och helt underbar person att lyssna på, (tjejen t v). Bra struktur och uppläggning av hela kursen måste jag bara få säga. En föreläsare som är villig att dela med sig med all den information som hon besitter, tack säger jag. En härlig spännande och givande dag ett med gofika och smakrik mat men framför allt många nya spännande personer som man fick kontakt med, ett nytt nätverk som väntar bakom hörnet.

Vi var en lagom grupp och det syns väl på bilden att träffen har varit givande med idel glada ansikten, tyvärr saknas en deltagare men annars så.

I dagarna två har vi fått lära oss mer om våra/andras förväntningar men även om våra/andras farhågor. Om stadgar och hur vi kan lyfta fram våra medlemmar, göra våra kretsträffar mer intressanta, arbeta på att öka Röda Korsets medlemsantal. Vår duktiga föreläsare lyfte fram frågan om att vi kan skicka in flera motioner. Desto fler desto bättre och visst kan vi det för alla har vi en erfarenhet som vi kan bli bättre på att plocka fram. Många verktyg blev det att ta med hem och vår förväntan uppfylldes nog till en del, många frågor och många svar blev det. Kanske inte alltid som man förväntade sig men vi har mycket mer att ge. Man är aldrig för gammal för att lära nytt, det är bara att våga och vinsten kommer på returen.