Skriv ut

BJÄRNUM. De kom från Bjärnum men också från Farstorp och Hässleholm för att delta i den sjätte byastafetten. Samlingsplats var idrottsplatsen där också åskådare och påhejare samlades. Konferencier var Bad Olle Davidsson som uppmanade till uppvärmning på planen före loppet. Laget med yngsta åldern var i klass 11-12 år medan andra lag fanns högre på åldersskalan.


Starten har skett för de åtta lagen i årets byastafett.

Starten skedde på grönskande plan men fortsatte även på cykelbana. Banlängden var 2,2 och 3,4 kilometer. Varje lag ställde upp med fyra deltagare och en handklapp fick ersätta stafettpinne. Det måste hända mer i Bjärnum än enbart karneval, sa en funktionär. Därför är detta ett försök att engagera människor. Det hade funnits mer plats både för åskådare och tävlande. Förra året var det 31 lag anmälda till byastafetten. Starten skedde med små mjuka regndroppar men ökade på efter hand. Det skyddande taket blev intressant för att undkomma fallande nederbörd.


De tre bästa lagen i det sjätte byastafetten har intagit sina platser samt fått sina utmärkelser
.

Efter hand kom tävlande in till målgång och passade på att bekanta sig med övriga på platsen. Kiosken var öppen och där kunde intressant och lämplig föda intas. Bäst tidsmässigt lyckades Hässleholm Multi S och på andra plats kom ”Mördarsniglarna” medan Farstorp Athletic Club belade tredje plats på prispallen Segerlaget fick dessutom sin andra inteckning i vandringspriset.