Skriv ut

VERUM. Vi var 16 st. som samlats den 8 september för att göra upp om vem som skulle bli årets Boulemästare. Boulemästaren är en singeltävling för de trogna spelarna som är och tränar på torsdagskvällarna när Verums Fritidsgrupp har sina Boule o Grillkvällar. De tävlande måste ha varit med vid minst 5 st. av dessa träffar för att få deltaga i tävlingen.


Birger kollar så domaren dömer rätt.

Vädret var fint och nattens regn (13 mm) hade gjort banorna hårda och fina, så alla förutsättningarna för att vi skulle få en trevlig förmiddag tillsammans var bra. Vi blev inlottade i 4 grupper med 4 deltagare i varje grupp, och där de 2 bästa från varje grupp gick vidare till slutspelet. Att det gäller att kämpa för varje poäng visade det sig i 3 av grupperna där avgörandet med + eller – poäng fick tillämpas.


De 4 finalisterna Lars-Christer Månsson Bjärnum, Sven-Åke Findahl Verum, Birger Kjerstensson Verum, Arne Andersson Vittsjö.

I grupp 2 var det endast en poäng som skiljde vem som skulle gå vidare som nr. 2, Ebbe Persson – 3, Stig Nilsson – 4. Slutsegrare och därmed årets Boulemästare blev Sven-Åke Findahl Verum som blev mästare för tredje gången, han har vunnit både 2011 och 2016 tidigare.

Denna tävling ”Boulemästaren” spelades första gången 2010 och premiärsegrare då var Folke Andersson Vittsjö, och vi var några utslagna som hoppades på att hans bror Arne Andersson Vittsjö 85 år skulle gå hela vägen, och att även han skulle få sitt namn och bild på anslagstavlan i boulehuset, men Arne slogs ut i semin av Sven-Åke.


Anslagstavlan med tidigare Boulemästare.

Resultat: Kvartsfinaler:
Lars-Christer Månsson – Ingvar Larsson 13 – 8.
Lena Magnusson – Birger Kjerstensson 7 – 13.
Ebbe Persson – Sven-Åke Findahl 3 – 13.
Arne Andersson – Bengt Troedsson 13 - 7

Semifinaler:
Lars-Christer Månsson – Birger Kjerstensson 12 – 13
Sven-Åke Findahl – Arne Andersson 13 – 6


Domaren Ingvar Larsson lottar om vem som skall börja kasta ut lillen i finalen.


De båda finalisterna, Sven-Åke Findahl och Birger Kjerstensson

Final:
Birger Kjerstensson – Sven-Åke Findahl 6 - 13


Boulemästaren Sven-Åke Findahl Verum

Tidigare vinnare av denna tävling: 2010 Folke Andersson Vittsjö, 2011 Sven-Åke Findahl Verum, 2012 Allan Månsson Vittsjö, 2013 Stina Nilsson Verum, 2014 Ingvar Larsson Verum, 2015 Jan Jönsson Stavshult, 2016 Sven-Åke Findahl Verum, 2017 Jan Jönsson Stavshult.