Bjärnums second hand butik

Skriv ut

Lite historia om detta hus kanske passar bra i början på detta loppisbesök. Huset som jag besökte idag är av äldre datum och för länge sedan fanns det en liten skara av Bjärnumsbor som tillhörde en babtistförsamling. Medlemmarna blev färre och verksamheten avslutades med att huset såldes för en symbolisk summa till pingstkyrkan.

Pingstkyrkan startade då upp med en seconhandbutik, dåvarande pastor i församlingen Peter Böe som var anställd av församlingen höll i trådarna. Han hade en vision att kunna samla in pengar som då skulle gå till olika hjälpverksamheter.

De första eldsjälarna var Britt och Sigvard Ström, som i många år drev pingstkyrkans second hand butik i samma anda och tillsammans med en annan eldsjäl var Majken Johansson. Alla arbetade på frivillig basis och det arbetar dagens ansvariga Rachel och Henrik Liljenberg också efter.

På varje ledig plats finns något till salu som här, på bilden så visar Rachel toppar i många olika färger och allt för en billig peng. Tunt enfärgat tyg eller varför inte en långarmad snygg skjortblus i färgglatt mönster.

Nu när hösten smyger på så sakteliga då är det dags att titta över de barnkläder som kan behövas för kyliga dagar. Här finns massor och det finns säkert någon storlek som kan passa. Barn växer fort och de sliter inte ut kläderna. För visst är det en bra idé att återanvända kläder som blivit för små.

Samma sak gäller ju skor, kängor eller stövlar som i regel är dyra i inköp men som också kan gå i arv för en billig peng, finns i flera storlekar.

Allehanda grejor finns att beskåda som vackra inbundna böcker, hyllor, lampor, leksaker och barnvagn, allt är till salu.

Mycket porslin trängs på hyllorna av olika sorter, finporslin, vackra tunna kaffeserviser i guldmönster eller lite mer bastanta i keramik. Det är bara att välja litet eller stort om man nu skulle behöva nåt nytt till hemmet. Eller som en av kunderna sa att här smakar kaffet alltid bra, och att tillsamman prata bort en stund med trevligt sällskap och att träffa andra människor förgyller min dag.

Varannan lördag, har vi öppet mellan 10-13 och även öppet på onsdagar mellan 17-18 för att kunna ta emot grejor. Vi brukar avsluta vårsäsongen med extra öppet och att även starta upp nu på hösten med att hålla öppet på en lördag som idag. Hon berättar vidare att de har också öppet på julskyltningssöndagen. I år så firar vi 20 års jubileum på Pingstkyrkans second hand butik i Bjärnum. Hon berättar att deras överskott går till gatubarn i Zambia, barnsamarit organisation i Sverige men även till Pingstmissionen. De sänder också överblivet material till Erikshjälpen och resten går till uppsamling för vidare beredning till lump. Ett återanvändnings recept som ligger rätt i tiden.