Sopplunch på Församlingshemmet i Vittsjö

VITTSJÖ. Trevlig och historiskt inriktad Sopplunch på församlingshemmet i Vittsjö.

Stefan Dahlström hälsade oss alla välkomna. Eva Andreasson som står för tillagningen av soppan informerade om kycklingsoppans innehåll och det goda brödet. Allt var utsökt gott. 

Dagens föredragshållare var Claes Ruderstam som talade om “Talande gäss och konserverad Vittsjö luft”. Claes berättade historia om Vittsjös pensionat under perioden slutet 1800 fram till 1945-50. På den tiden var Trobeck, Tornet och Solhäll de stora pensionaten. Då stod reklamtecknare Anders Sten från Malmö för reklamen Vittsjö pensionaten.

23 kort där text och bild föreställande hur njutningsbar luften just i Vittsjö var och är och hur gässen talade om att flyga lite saktare just för att insupa “Vittsjöluft” finns idag bevarade. Korten finns att beskåda på museet vid “gamla skolan” i Vittsjö som för övrigt har öppet nu på söndag den 16 september.

Sopplunchen fortsatte med sång av Sam Larsson ackompanjerad av Mats Lunnergård .-Så stämningsfullt. Stefan Dahlström höll därefter en kort andakt och så avslutades en innehållsrik sopplunch.

Top