Nu har PROs bok och läsecirkel börjat

VITTSJÖ. Nu när dagarna blivit kortare så kan man krypa in i huset utan att våra måsten måste följa med in. För visst är det skönt att tända en liten brasa framåt kvällen eller varför inte ta tag i den boken som väntat länge nog.

Men nu så har PRO tillsammans med ABF bildat en läsecirkel framme på ”Träffpunkt Linden” och därefter träffas vi varje måndags eftermiddag för att tillsammans läsa en bok. Nu i höst gäller det boken ”Majken Minröjare” skriven av en känd författare vid namn Karin Brunk Holmqvist. Boken som vi har börjat att läsa är hennes elfte roman och hon finns i skaran som tillhör Sveriges mest lästa författare.

Många är de pensionärer som vill komma samman och träffas under trevliga förhållanden, läsa ett stycke i boken, diskutera lite mellan kapitlen. Och i pausen dricka en kopp kaffe ock en bulle/kaka därtill för tillsammans smakar det alltid gott. Intresserade av en stunds högläsning tilltalar fler o fler och precis som innan blir det två läsgrupper.

Själv har jag läst/lyssnat på några av hennes böcker och jag tycker att hon är strålande och en jordnära person som verkligen skriver igenkännande och med viss humor. Och jag tror nog att denna roman är lika underhållande som alla de andra som hon har skrivet.

Så nu får vi/jag vänta tills nästa måndag eftermiddag för att läsa och lyssna till några nya kapitel igen. Visst kan jag läsa själv hemma, men det är ju inte samma sak. Så nu väntar ja…

Top