Skriv ut

EMMALJUNGA. Så har det då igen varit en uppskattad utställning i Emmaljunga Folkets hus. Två före detta grannar från Emmaljunga samsades om de många besökarna. Kerstin Östergren visade sin akvareller och Anders Helberg fågelfotografier.

Kerstin vid en del av sina tavlor. Kerstin började måla på allvar för 5 år sedan, men båda far och farfar målade en del, så något fanns nog i generna. 

För att få kontinuitet och vägledning gick hon på några kvällskurser som sedermera blev till en målargrupp som träffades och målade i Bjärnum hos Kerstin. Akvarellerna är ofta motiv från kust och hav i Fjällbacka, men även björkstammar, som är lite av ett favoritmotiv.

Björkstammar

Anders är etablerad fågelfotograf som ägnat stor del av sitt liv åt fåglarna. Denna gången innehåller utställningen nästan uteslutande rovfåglar.

Anders och en örn i snöväder.

Han berättar att han tillbringar mycket tid i sitt gömsle. Där måste han gå in innan solen går upp och kan inte gå därifrån förrän solen gått ner. Minst åtta timmars observation och det kan bli tusentals bilder tagna under denna tid.

”Gammelörnen”

Glada

Kungsfiskaren, inte en rovfågeln, men ack så vacker!

Det serverades kaffe med välsmakande, hembakade kakor, som serverades av Gunilla och Bo Svensson. Eva och Sven-Erik Helmersson var bland de många gästerna som lät sig väl smaka.

Ett smakprov på kommande utställning var Östen Salomonssons filmaffischer. Det ser vi fram emot.