Skriv ut

En dag som denna när det blåser riktigt isande kallt så finns dom där ändå, vem då? Jo de boulespelande pensionärerna i Vittsjö. Lite historik är kanske på sin plats först. Förr drygt ca 15 år sedan så startade Vittsjö PRO pensionärerna sitt bouleintresse med en spelplan vid Vittsjö skola men efter ett tag så gick flytten ner till marknadsplatsen. Kommunägd mark som kom väl till pass för en snabbväxande spelsugna boulespelande pensionärer. Idag finns det åtta spelplaner att utnyttja, så många fler får plats samtidigt.

Boulespelat kan vara i tvåmanslag eller tre mans. Spelet som sådant passar yngre men också äldre pensionärer. Sex klot och en lille kula och det gäller att komma så nära den röda, om ögonmåtten glider isär så är det bara att plocka fram medhavd måttband och börja mäta. En träring som läggs ut på gruset är startplattan för utkasten av kloten. En spelplan som mäter 15x4 m och utkastet med den lille bör vara minst sex m och för varje klot som ligger närmast den lille räknas ett poäng. Först upp till tretton har vunnit. Vittsjö pensionärerna spelar varje vecka, starten sker så fort vädret tillåter på våren. De spelar varje måndags eftermiddag och torsdags eftermiddag med start 13.30. De tävlar även med andra boulespelande pensionärer från närliggande orter. Då kan det hända att speldagen blir nån annan dag, men vad gör det vi pensionärer är ju lediga.

Vad vore en sammankomst utan paus det spelar nog ingen roll hur stor eller liten den är för kaffestunden ute tillsammans smakar ju alltid bra. Skönt med en paus och få sätta sig ner en stund. Idag hade dom tur med vädret i alla fall men som en av spelarna säger till mig. Hade ju vatt bra med ett vind/regnskydds och en toa kur. För spelande gäster men också för oss och publik. Drygt 20 spelsugna pensionärer kommer hit varje vecka men fler är välkomna hit att pröva på. Det kostar inget, så välkommen.