Efter nio långa år finns åter bensin i Vittsjö

VITTSJÖ. Efter nio torra år flödar nu åter bensin/diesel i Vittsjö. Flödar är fel uttryck men ”soppan” kommer rinnande i dyrbar takt från macken till tanken. Qstar öppnade i fredags klockan 13.30 och först på plats att tanka fordonet var föreståndare för macken, Andreas Fernebrand. Efter hand upptäckte fler och fler att det åter fanns drivmedel i Vittsjö.


Visst är det en förändring av samhällsbilden med en egen mack!

På samma plats där nu Qstar finns öppnades bensinmack 1935. I dagligt tal har det blivit BP-macken men nu kan det kanske bli Qstar i stället? Huvudsaken är att det åter finns bensinmack i Vittsjö. Visserligen obemannad sådan men i dagens samhälle är det oftast kort som gäller före kontant betalning. Så även på Qstar.

Modernisering skedde med BP 1978. Ny byggnad ersattes av den gamla.

En gång i tiden då bilismen var på uppsving fanns det åtta bensinpumpar/mackar i Vittsjö. Från Porrarpsvägen och framtill Fors tidigare mack, mitt emot tidigare Trobecks pensionat. Allra först med försäljning skedde vid nuvarande Gammelgården 1933 innan Fors flyttade en bit norrut. Efter hand minskade antalet mackar, en efter en fast antalet bilar ökade. Slutligen fanns enbart Din-X (Fors), upphörde 2009 samt Hydro (BP) kvar.

Efter många och långa förhandlingar stod det äntligen klart att det skulle öppnas bensinmack i kulturorten Vittsjö. Den torra sommaren var orsak till att förberedelserna kom igång. Området för Qstar är tämligen sankt men väderleken var avgörande. Nu skulle det äntligen hända!. Sedan några dagar tillbaka har det sett inbjudande ut men drivmedel kom inte förrän i går. Då var även besiktningen av hela anläggningen klar.


Denna reklamskylt talar om att drivmedel finns att tillgå i Vittsjö!

In- och utfart till macken kan ske dels direkt från väg117 samt från rondellen. Kanske kan denna för trafiken nödvändiga rondell få namn som: Mack rondellen, eller Qstar rondellen? Eller varför inte BP rondellen som i dag är vanliga benämningen?


Bland de första att tanka efter nio år var Kalle Johansson t v medan Andreas Fernebrand ser att allt fungerar med den nya anläggningen.

Qstar erbjuder nu diesel, vanlig 95 oktan bensin samt E 85. Påfyllning sker från centrala Qstar liksom priset på ”soppan”. Andreas Fernebrand är ägare till marken medan hela nya anläggningen tillhör Qstar. Öppethållande gäller hela dygnet och likvid sker med kort. Vid tankning med Qstar kort kommer faktura en gång i månaden. Inom närmsta tiden kommer officiella invigningen av macken att ske. Eventuellt med specialerbjudande denna dag???

Den byggnad bakom macken har tidigare klassats som verkstad. Där kommer inte att bli någon verkstad i framtiden. Bestämmelserna är sådana och de måste följas. Ett visst uppställningsutrymme kan finnas innan det kan bli aktuellt med tvätthallar?

Top