Hösten é på gång

Skriv ut

VITTSJÖ. Visst har sommarens värmebölja lagt sig till historien som fantastiska dagar och för de flesta är de nu bara nåt vi talar om i förbifarten. Nu går vi mot en mörkare period o kyligare dagar, höstens vackra färgpalett har kommit fram o vikka färger sen. Dessa underbara färgnyanser gör i alla fall mig härligt glad, solen lyser från en klarblå himmel.

Visst, men på samma gång när hösten kommer så måste ju alla krukor med uteblomster in under tak, de e svårt att klippa ner blommorna bara så där med massor av knoppar och blommor, de doftar ju underbart fortfarande. De får vara i uterummet ett tag till. Fast lite tråkigt är det med alla andra blommor som fanns i rabatten de klarade tyvärr inte frosten nåt vidare, så dom åkte. Vila o vänta på våren.

Vackra blomsteruppsättningar finns lite varstans, syns även runt om i trädgårdarna, de fyller nog sin funktion för alla förbi promenerande människor. Vilken härlig vecka de har vatt den kallas för Brittsommar o de har den verkligen gjort sig förtjänt av att kallats i år.