Tacksägelse med auktion och mackor

Skriv ut

VITTSJÖ. Höstens blomster och växtlighet framträdde vid Tacksägelsegudstjänsten i Vittsjö kyrka. En del av höstens skörd fanns även vid koret och dessa skörd auktionerades ut i församlingshemmet.

Den stora kyrkokören medverkade vid gudstjänsten i kyrkan.

Ortens CK avdelning hade hand om denna utsmyckning. Organisationen var också värd vid samkvämet i församlingshemmet. 

Kyrkokören smyckad med limefärgad scarf/slips inledde gudstjänsten i kyrkan. Flera av psalmerna var ”stå upp psalmer” då det blev en viss rörlighet i bänkarna. Dagens predikan hölls av Carl-Olof Danielsson med anmaning av visa tacksamhet till allt som finns i livet. Kyrkokören inflikade med flera sånger under gudstjänsten. Inhyrd extra musiker var Per Danielsson som lät trumpetens ljud höras i helgedomen.

Fat efter fat länsades på de bredda mackorna.

Samling hölls sen i församlingshemmet där CK bjöd på bredda smörgåsar samt kaka till dessert. Efter måltiden var det Hans-Erik Lunnergård som fattade tag i auktionsklubban. Utbudet av höstskörd bestod av äpplen, pumpor, morötter samt en hel del annat som tillhör det matnyttiga intaget. Intäkterna från denna försäljning tillfaller oavkortat organisationen Smile! Centerkvinnorna har under många år, minst från år 1983 haft ansvaret för detta samkväm efter gudstjänsten på Tacksägelsedagen.