MHF firande sin 60 åriga verksamhet

Skriv ut

BJÄRNUM/VITTSJÖ. 60 års arbete med helnykterhet bakom ratten firades i Bjärnum. Det var Bjärnum Vittsjö MHF avdelning som högtidlighöll med samling i Bygdegården. Flera av deltagarna i festen kom även från andra avdelningar som Kristianstad, Bromölla och Klippan. Längre tillbaka i tiden var det ett ganska livligt samarbete mellan dessa avdelningar. Det blev nu återseende efter många år.

Christer Hjalmarsson var uppskattad underhållare hos MHF.

Samling blev det vid långborden med Erling Thelander som konferencier där de tre smörgåstårtorna hade god och smaklig åtgång. 

Dagens underhållare var trubaduren och fotografen Christer Hjalmarsson som underhöll med bilder och toner från Skåne. Det blev en något annorlunda men trivsam kavalkad. Efter hand som bildserie visades underhöll Hjalmarsson som symboliska visor till bilderna. Där tonade fram visor från Edvard Persson, ”Kvinnaböske” samt Peps Persson med flera kända sångare. Bildsvepet omfattade vyer, landskap samt djur. Även några bilder visades med motiv från Vittsjö. En underhållande och trivsam samvaro kryddat med slagkraftiga vitsar för de 40 besökarna.

Efter kaffe med kaka var det tillfälle för fortsatt trevlig gemenskap med nostalgiska inslag från de 60 årens verksamhet inom avdelningen.

Tidigare ordförande i Bromölla MHF, Henrik Goldman samt värdavdelningens ordförande Erling Thelander.

I Bjärnum fanns i början av 1930 talet en MHF avdelning men med de restriktioner som uppstod vid Andra världskriget överfördes avdelningen till Hässleholm. Den 3 mars 1958 var tiden inne för bildande av en ny avdelning. Det blev då Bjärnum Vittsjö MHF avdelning med Fritz Björklund som ordförande. Verksamheten utvecklades med ett medlemsantal på över 200 medlemmar. År 1965 förvärvades f d Gundrastorp skolan till MHF som under många år hade sin verksamhet där.

Deltagare vid MHF:s jubileum med tilltugg av smörgåstårta.

Ordförande under de 60 verksamma året har varit Fritz Björklund, Ebbe Persson, Vera Thelander, Per Åke Enokson sam nuvarande Erling Thelander.

Under mer aktiva tiden fanns även en damklubb samt Ungdomsklubb inom avdelningen. De allra största arrangemangen under åren har varit bilorientering samt Familjerally. Beträffande familjerally blev detta en övermäktig verksamhet. Vid sista familjerally var det 400 deltagare. Deltagarantalet ökade för varje arrangemang och blev med tiden allt för omfattande varför enda lösningen var att upphöra helt med detta arrangemang. Liksom många andra föreningar drabbas även MHF av minskande antal medlemmar.

Ytterligare några av festdeltagarna.

Verksamheten inom avdelningen fortsätter med regelbundna samlingar samt kontakt med närliggande avdelningar.