30:e grannträffen på Vittsjögården

VITTSJÖ. Det var fest med grannträff på anrika Vittsjögården. Gun-Britt och Richard Håkansson bjöd till fest som nära nog även kunde va en födelsedagsfest! Under 30 år har liknande träffar skett där grannarna inom kvarteret har träffats till gemytlig samvaro. Plats för nästa års träff bokades under eftermiddagen.


Skilda generationer har funnit gemensamt samtalsämne på grannträffen.

Upphovet till dessa träffar kom för 30 år sen när ett par grannar träffades i trädgården under fikarast. Då ventilerades vem bor där och vem bor där? För att bringa klarhet i frågorna beslutades att bjuda in grannarna så de fick presentera sig! Så ordnades första träffen med närmaste grannfolket.

Snart utvecklades verksamheten liksom området. Fler och fler kom till träffarna antingen det var uppehållsväder eller regntunga skyar varskodde om förändring.


Även vid dessa fikabord var det gemytlig stämning.

Drygt 30 boende var inbjudna till Gun-Britt och Richard på Vittsjögården. Några av dessa var tyvärr förhindrade. Om det nu kan vara något mer aktuellt än grannträff? Värdparen Gun-Britt och Richard samt Ingmarie Malmros Danielsson och Magnus Danielsson välkomnade till dukade bord och välfyllt kakbord. Snart var alla samlade med välfyllda assietter från kakbordet. Den rymliga villan beskådades noggrant på alla våningsplan och samvaron präglades gruppvis med skilda samtalsämnen. Sådana samlingar som grannträff manar till efterföljd för att behålla grannsamverkan där grannarna träffas och ses minst en gång om året!


Ett par av de yngre gästerna fann det intressant att umgås med villans huskatt.

Värdparen är värda tack för trevlig gemenskap och att traditionen förs vidare till nästa grannfamilj och särskilt grattis till Richard!

Top