Diakon, kaffe och bröd på auktion

VITTSJÖ. Kvinnorna var starkt representerade i jämförelse med manliga delen. Så var det i församlingshemmet då kyrkliga syföreningen höll sin höstförsäljning. Utöver auktion och fika fanns även diakon Siv Larsson på plats. Intäkterna från försäljningen blev 9 900 kronor som fördelas till olika hjälpinsatser.

Siv Larsson berättade om sitt liv som sjuksköterska och diakon.

Siv Larsson är bördig från Verum och även bosatt där. Hon ledde och var musiker till psalmen O store Gud. Siv Larsson berättade sin yrkesbana från sjuksköterska till diakon. Det var en ganska lång väg innan målet som diakon nåddes. Utbildningen till diakon löstes då det inrättades utbildning i Lund från tidigare veckopendling Sen studierna var avklarade och hon fått sitt diakonemblem var det dags att söka arbetsplats. 
Hörby pastorat blev första anställningen och där trivdes hon med sitt uppdrag som diakon. Färdvägen från Verum till Hörby är ganska lång. Sommartiden med allt vad detta innebär var ganska behaglig men vintertid kunde ha sina problem.

Besökare har klarat av fika och väntar varor som bjuds ut.

Efter en tid blev det en plats ledig som diakon i Osby nu har Siv sitt kall som diakon där. Hon berättade om sin uppgift som diakon. Arbetet är tämligen omfattande med främst socialt arbete. Det innefattar medverkan i flera föreningssammankomster. En del av tiden anslås till hembesök hos äldre och sjuka. Vid sina besök har hon sin gitarr med och sjunger ofta vid sina besök.

Sigvard Gustavsson väntar på anbud på ostkakan.

Efter fika blev det Sigvard Gustavsson som trädde fram med auktionsklubban redo att slå till vid bra bud. Det textila utbudet var ganska minimalt men en vepa kostade 550 kronor för köparen innan klubban föll. I övrigt var det tämligen rikt utbud för det dagliga livets uppehälle. Vantar för kommande köldperiod fann köpare. Matbröd, bakat i stenugn eller vanlig elektrisk ugn fann köpare till hyggliga priser. Paket med nummer såldes och dessutom var det gratis utlottning bland sålda nummerpaketen. Snart var salubordet tömt och Carl Olof Danielsson passade på att enväldigt föreslå Sigvard Gustavsson med hedersmedlem i kyrkliga syföreningen! Sammankomsten avslutades med Bred dina vid vingar.

 

Top