Invigning av ny skolmatsal i Vittsjö

VITTSJÖ. Det är inte var dag som jag får en inbjudan att vara med på en invigning men nu så har det hänt. Idag var det så dags för att klippa bandet för den nya matsalen i Vittsjö skola, den är klar att börja användas.

Ett helt år har det taget för att köket skall bli klart och förhoppningsvis godkänt att få användas. Tillsammans med skolans husmor Annelie Jönsson och hennes personal Maggan Lindell har skolans rektor Eva Alström något spännande att se framemot men först skall det obligatoriska bandet klippas. Rektorn Eva har skolans elevråd till hjälp att klippa bandet men först blir det en raket som ljuder över hela skolgården ner till byn och alla barnen är med på resan.

Visst är köket den viktigaste platsen både i det lilla hemmet men även på en skola. Idag när jag får en förhandsvisning så berättar husmor Anneli att hennes resa startade på denna skola för snart tjugo år sen. Hon fortsätter med att berätta under alla dessa år så har vi varit två personer i köket och vi har lagat mat till ca 300 portioner varje dag, allt från ”vanlig mat” men även special mat. Under året som gått har maten lagats på annan ort, körts hit och barnen har då fått inta sin skolmåltid i sina klassrum. Jag ska inte sticka under stol att det har varit tungrott i många år. Men nu, idag kan vi erbjuda och laga mat till många fler, kanske till byns pensionärer nu har vi ett nytt modernt kök som klarar högre kapacitet.

Vi tittar runt i köksregionen och ser allt det nya fräscha o vad roligt det ska bli att få laga mat i dessa nya ljusa lokaler. Men förstås flera händer i köket är ju önskvärt. Även om vi har bra hjälp av klassmormor och idag även dagens klassmorfar som är Jörgen Larsson. Han fixade tårtans dekoration och delade den med bravur. En härlig känsla sprider sig sakta över en när ljusen tänds och tårta med saft/kaffe serveras, smakade mycket bra och tack för en trevlig pratstund över en kopp kaffe.

Top