Månadsmöte vid SPF Bjärnum

BJÄRNUM. Mötet öppnades med att ordförande Kerstin Göransson, hälsade Gunilla och Thomas Poppe, samt 59 medlemmar välkomna. Varav 2 nya som hälsades välkomna med en applåd.

Läste upp minnesanteckningar från förra månadens möte. Fortsatte med att informera om Trivselfesten den 16/11. Lunchträffen den 21/11 anmälningslista. Julbordet, nästa månadsmöte den 12/12 anmälningslista. Går även att anmäla till Kerstin Göransson 0739 90 23 68 senast den 7 december. Teaterresan den 9/12. Arlövsrevyn den 27/1 2019 anmälningslista. Tackkort från medlemmar lästes upp.

Kom upp frågor om den kalla maten från Fazer, som Nils Göran Lindquist svarade på. Redogjorde också för en visningslägenhet i Eslöv för handikappade, med olika lösningar efter den enskildes behov. Hjälpmedelsteknik i Lomma. Stor butik med allt inom hjälpmedel för olika handikapp. 

Värt ett besök. Åk gärna i grupp, meddela att ni kommer. Finns även en butik i Kristianstad.

Underhållningen – Gycklaren och människan. med Gunilla och Thomas, mor och son Poppe. Handlade om make och fader Nils Poppes liv. Föddes av ensamstående fattig moder 1908. Modern hade ingen möjlighet att ta hand om sin son. Lämnades till en änglamakerska mot betalning. Räddningen blev Amanda och Anders Jönsson. De tog hand om pojken. Nils fick ett hem, med bra föräldrar.
Nils Poppe blev välkänd inom teatern och filmens värld, som skådespelare, komiker och teaterdirektör. Han blev även känd långt utanför Sveriges gränser.

Gunilla och Thomas tackades med var sin ros. Nu smakade det verkligen bra med kaffe och goda kakor. Lotteridragning på medlems-och det sedvanliga lotteriet. Ordförande Kerstin Göransson tackade för denna eftermiddagen, som avslutade med att gemensamt sjunga - Nu går sista visan 

 

Top