Nepal

Skriv ut

BJÄRNUM. Vid Bjärnum Vittsjö MHF: s möte i november berättade Sara och Bengt Olsson från Osby om när de hamnade mitt i en jordbävning och ett jordskred i Nepal. Sara o Bengt vandrar mycket och det var inte första gången dom var i Nepal och vandrade.

Denna gång gick de på en stig o Sara var lite efter Bengt för hon hade stannat för att fotografera blommor när det hördes ett muller och jorden skakade och det rasade ner jord o sten så Bengt slängde sig i skydd, likaledes gjorde Sara. Båda var övertygade om att de skulle dö, men efter ett tag när det lugnade sig började Sara att gå men räknade inte med att se sin Bengt i livet mer, men plötsligt fick hon se hans huvud när han försiktigt tittade upp.

Dom fortsatte vandringen för att komma i säkerhet när det började igen, dom slängde sig ner i skydd bak en cyklist. Han hade en filmkamera på cykeln som spelade in när jord o stenar rasade framför dem. Cyklistens cykelhjälm var sönderslagen så man såg hans bara nacke.

I området dog cirka 5.000 personer och några hundra har man inte hittat. Dom visade inga otäcka bilder och vill ni se mer om deras vandringar och många bilder på blommor så googla på www.bergtagna.se