Julmarknad i Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Linden var enda platsen som välkomnade Vittsjöbor till trevlig julsamvaro första advent!

I tätorten Vittsjö är tidigare julskyltningar, julmarknad i Godsmagasinet, Lions Julmarknad i Medborgarhuset nerlagda. Den enda aktivitet som finns kvar på orten den första advent finns på träffpunkt LINDEN.

-Du skulle varit här då vi öppnade, -fullt av folk. -Efter en timme hade vi sålt slut alla våra femhundra lotter, berättar Birgitta Gertsson. -Ett helt underbart ”surr”, massor av folk, kan inte bli bättre, säger Birgitta.

Som sagt -en timme för sent anländer jag, -julstämningen finns dock kvar, -doften av glögg, -gott om hembakade goda kakor -och en lagom hög nivå av julmusik i bakgrunden.

-Birgitta berättar att lokalen används flitigt. Tidigt 90-tal startade det som idag kallas ”Träffpunkt LINDEN”. Nuvarande plats tillkom lite senare. Ett antal av ortens föreningar samsas om lokalen. Några av dessa är Teaterföreningen, Hembygdsföreningen, PRO, C- kvinnorna, SPF, för att nämna några.

Visst är det bra att dessa lokaler finns och upplåtes av kommunen. Lokalen utgör samlingsplats för många och för en mängd aktiviter.

Medan jag tillsammans med Birgitta sitter o njuter av vad huset bjuder i kakväg kommer även LES o Brita till bordet.
Naturligtvis kommer vi ganska snabbt in på VASALOPPET. -Nej, säger LES bestämt, det får räcka med 50 lopp, de sista var riktigt jobbiga. -Över 40 år vid skatteverket får räcka för min del tillägger Brita.
Nu finns andra intressen, LES är duktig snidare och båda har odling av växter som intresse. Marknader finns det gott om.
Det handlar inte bara om att sälja, man skall ha trevligt också, o det har vi, avslutar LES o Brita.

Linden är en plats dit många med olika bakgrund vänder, därmed finns möjligheter till både utvecklade och intressanta samtal.