Nu stänger vi men kommer åter i januari 2019

Skriv ut

Vittsjö. Allmänt känt är de ju att tiden rinner iväg och i trevligt sällskap så upplever man att tiden står aldrig stilla.

Höstens termin i Volles vävstuga i Vittsjö har kommit till sitt advents kaffe/fika. Och idag så är var det Lenas tur och bjuda på både med förtäring men också med en medhavd vacker ljushållare där ljusens placerades och tändes. Underbart vackert var de i alla fall.

Under åren har man vävt en hel del och nu är det opphämta i varma höstfärger nästan som blommande ljung i nyanserna som passar bra tillsammans med den gröna färgen. En bords löpare i enfärgad varp och inslaget i färger som var och en vävare själv kan bestämma, så att det passar i deras hem. Och snyggt blir det.

Visst är trasmattor ett stort kapitel, man återanvänder gammalt material, klipper/river i remsor för att sen återanvända det till en stilren matta som bilden här ovan visar. Uppfinningsrikedomen den är stor både i färg och i utförandet, finns nog inte två lika dana mattor. Mattan på bilden är vävt i dubbelteknik så en färgruta på ena sidan men så skiftar den på andra sidan.

Mysigt är det likväl och med en närmare titt så ser man javisst ja, det var de mönstret på remsan o det känner man igen. Nu stänger vi ner för julen kommer ju allt närmare och då man kan inte va på två ställen samtidigt, men men vi kommer tillbaka efter helgerna.

Vi öppnar upp igen på det nya året under vecka 2 närmare bestämt torsdagen den 10 januari, kl16.00. Välkomna ska ni vara alla som är intresserade av vävning och dess teknik, ett spännande område, välkomna då.