Julegröt med musik och Lucia i Bygdegården

FARSTORP. Bygdespelarna kom till Bygdegården i Farstorp. Dit kom även bygdens befolkning för trevnad och grötfest. Dessutom bjöds det på luciatablå med ungdomar från bygden.

Farstorp bygdegårdsförening är ägare till bygdegården där det ofta sker någon form av aktivitet. Bland annat finns det en nyanlagd boulebana som används även av utombys.

Bygdespelarna var på plats i Bygdegården.

Det var andra året som föreningen ordnades grötfest och underhållande sång med musik. Musikerna tog en paus och ljuset dämpades för att ge rätt stämning för luciatåget med tärnor, stjärngossar och pepparkaksgubbe. Flera av de kända luciasångerna framfördes utöver några mer obekanta sånger. Det blev även Stilla natt samt Rudolf med mulen. Lucia var Simone Rönnblom. De 40 besökarna lyssnade till varierat framträdande.

Bygdens ungdomar sjöng om annalkande ljushögtid.

Tiden var inne för köbildning vid grötbordet med äkta Farstorpsgröt med importerade risgryn med saftsås, kanel och socker efter tycke och smak.

Julljusen brinner och grötfatet är fyllt. Skinkmacka och kanel går bra var för sig!

Måltiden avslutades med kaffe och kaka. Sen var det åter underhållning från scenen. Malin Bengtsson var ledare för tävling inom musikens värld. Det gällde att lyssna på melodier och fylla i rutorna på gapande hål i korsordet. Skrivna frågor skulle besvaras med lösning i korsordet. Ett visst huvudbry gällde svaret på kompositören till kända melodin ”Nu tändas tusen juleljus”! Magistern lyssnade på svaren och visst fanns det de som hade mest rätt!

Julgröt och julmust smakades med välbehag. Snart är det kaffedags.

Ytterligare julvisor tonade och sjöngs fram från Bygdespelarna med julvisan om tomtegubbarna. Samtliga medverkande tackades och alla tog sig till hemmets boning efter en gemytlig afton i Bygdegården.

Även detta sällskap trivdes vid grötfesten.

Dansens vara eller inte vara i bygdegården i gamla tider vållade vissa meningsutbyten. Slutligen bildades bygdegårdsföreningen som numera äger fastigheten. Även landsbygden har sina aktiviteter. Kyrkliga aktiviteter håller till i församlingshemmet medan Bygdegården är öppen för alla sammanslutningar, med eller utan dans! Föreläsningsföreningen, unik som sådan har sex offentliga föreläsningar varje år med stor tillströmning av publik. Det ordnas vår- och höstfester och dessutom finns tämligen nyanlagd boulebana där det sker turneringar. Farstorp på landsbygden lever upp med samlingslokaler och ideellt arbetande människor som känner för sin bygd.

 

Top