Decembermöte hos SPF Verum

Skriv ut

VERUM. Trevligt när man blir välkomnad av en glad tomte, julgransbock och med tänd lyckta vid trappen till dagens SPF s julmöte i Verum denna tisdagseftermiddag.

Det är årets sista månadsmöte hos SPF s pensionärerna i Verum, plats i församlingshemmet. De drygt 60 pensionärerna hälsades alla hjärtligt välkomna av ordförande Håkan Håkansson, med ett extra varmt välkommen skulle de två nya pensionärerna vara sa han. Tack till Anita som hade fixat till det trevliga arrangemanget ute vid trappen. Kurt berättar att luciaföljet kommer strax efter fyra.

Men nu tillbaka till ordförande som öppnar dagens möte och de övriga punkterna gås raskt igenom. Under övriga frågor: vill ha in idéer/förslag om underhållare till nästa år. Under ordet fritt så framförde Ögren om övergångsställe framme i Vittsjö, dålig belysning påtalat flera gånger ingen respons så fram med reflexer det är ett måste för att synas. Lars Johansson tackar för julblomman som SPF-föreningen ger till de äldre, en uppskattad gåva, tack.

Ett tack till tjejerna, här är en tärna som arbetar bakom kulisserna, som serverar, lagar mat, brer mackor och dukar, som alltid är så glada och vänliga.
Men nu så ä det dags med lite skönsjungande underhållning av Verums egen sångkör. De framför sånger som,” Julen är här” ”Min barndomsjul”, ”När ljusen skall tändas därhemma” och ”Juletid välkommen hit”. Vissa av dessa sånger sjunger kören själv. Mycket vackert och ett trevligt framförande av julsånger som man kan nynna med när Kurt Nilsson spelar piano med lite småsnack mellan låtarna.

Visar en del av dagens vinster som är skänkta och som man kan vinna på dagens lotteri, all överbliven vinst går åter till föreningen. Som Inga-Maj Ottosson säger ett stort tack till alla som ger gåvor men som också köper lotter så att det går runt. Förr många vinster är det och många är de pensionärer som går hem med en vinst.

Idag så serveras det en skinksmörgås, gräddig tomtegröt med saftsås, hembakta klenettor, hembakta pepparkakor och till detta ett gott kaffe. Under tiden som vi väntar på lucian och hennes följe så läser Kjell-Uno Ögren ”Tomten” av Viktor Rydberg. Det mörknar ute men här inne är det varmt och småpratet med bordsgrannarna höjer nivån rejält. Vi hinner med lite allsång mens vi väntar, snart så är det dags.

Nu så kommer årets lucia: Agnes Eddysson och hennes tärnor och de sjunger de välkända sångerna som brukligt är.

Härliga och fantastiska skönsjungande tjejer/killar som vill förgylla SPF pensionärernas decembermöte med deras besök. Vad vore lucia framträdande om inte det mest just nu väntande på: jultomtemor med små tomtenissar de höjer ju julglädjen rejält de blev ju bara så där mysigt. Med lille lucia och tärnor med glitter i håret och levande ljus, mm underbart och alla får plats vid bordet där fikan serveras.

Dagens möte börjar lida mot sitt slut och borden dukas av och då tänker/säger jag bara, disk, disk efter sjuttio personer; Var är diskmaskinen de här är inte bra, det är snart 2019 ???.
Ordföranden Håkan tackar alla som har varit delaktiga i arbetet under året som gått och överlämnar en blomma till dessa, tack. Välkommen till nästa möte i januari 2019 vi ses då. Avslutar som brukligt är med Sveriges Nationalsång.

GOD JUL ALLA!