Nostalgiskt 80-årsjubileum i orienteringens anda

Skriv ut

Den 10:e november i år anordnade styrelsen i OK Torfinn ett jubileumsfirande för att fira att klubben bildades för hela 80 år sedan – 1938. Mycket har hänt sedan dess.

För de medlemmar som har varit med i klubben under en längre tid fanns det många minnesvärda händelser att berätta om. Bilder och artiklar rotades fram och dammades av, för att sedan visas upp för medlemmarna under jubileumsfirandet. Jubileumsdagen började traditionsenligt med en orienteringsbana. Dock inte ritad på vilken karta som helst, den var nämligen ritad på en karta över Bjärlången-området från 1976. Denna orienteringsbana var en upplevelse att få springa. Förutom att skogarna har förändrats mycket sedan dess så insåg vi hur bortskämda vi är med fina detaljerade kartor nuförtiden.


Orienteringsbanan är ritad på en nutida karta (t.v.) och på en karta från 1976 (t.h.)   (klicka på kartan för att få den i stort format)

Väl i mål efter denna intressanta orienteringsrunda bjöd klubbstugan på bastu och fika. På en tv-skärm i bakgrunden visades både nyare och nostalgiska bilder. På bordet låg gamla tidningsurklipp framme för den som var lässugen och inbjöd till många intressanta berättelser.


Tv-skärmen visade både bilder frånförr och nutid.


Nostalgiska tidningsurklipp från Torfinns förflutna fångade mångas intresse.

Samtidigt bjöds det på en klurig tipsrunda med frågor alltifrån vem som är äldst i klubben, hur många orienteringsformer som finns och vem som vann VM förr i tiden. Vinnare av denna tipsrunda blev allvetaren Ulla Nordahl som fick lika många rätt som Inger Glans men imponerade med sin vassa längd-på-snöre-i-påse-gissning (utslagsfrågan).

Lite senare på kvällen bjöds klubbmedlemmarna på finmiddag som avslutades med väldekorerade tårtor till efterrätt.


Middagsbjudningen var mycket uppskattad.


Ordförande med sin son tar en bit av den fint dekorerade efterrättstårtan.

Vi vill tacka styrelsen för detta härliga och välplanerade arrangemang samt än en gång gratulera vår klubb till 80 händelserika år i orienteringens fantastiska värld.


Hejdå säger vi till vår upplysta klubbstuga i mörkret.