En stund i lugn och trevlig miljö

Skriv ut

VITTSJÖ. För troligen tionde året anordnades ”Jul i gemenskap” på Linden i Vittsjö. Julstämningen, julmaten och ett behagligt lugn fanns på plats samtidigt som det fanns plats för fler gäster.

Bara fem gäster hade tagit tillfället i akt att komma till Linden för att fira ”Jul i gemenskap”. Som vanligt var det ICA Vittsjöhallen som bjöd på all mat. Kerstin Thånell var värdinna och inledde med att bjuda på glögg. Många levande ljus i lokalen tillsammans med snön utanför bidrog till att skapa en skön julstämning. Småpratet kom snabbt igång och efter ett tag var det dags att ta för sig av det fina julbordet. Här fanns framdukat det mesta som hör julen till.

Svea Persson och Kaj Bengtsson var två av gästerna. Tyvärr är det ett antal som är borta idag och nya har inte tillkommit i samma takt, berättar Svea. När Kaj o jag tillsammans med Kerstin Carlström drev motsvarande som då hette ”Jul för ensamma”, kunde det bli mellan 15 och 20 gäster på julaftonen. Förhoppningsvis är det färre som sitter ensamma idag på julafton än det var då, avslutar Svea. Eller är det så att fler kanske borde prova denna trevliga miljö till kommande år.

Två timmar i trevligt sällskap gick fort och avslutades med att alla önskade varandra God Jul.