Åter en välbesökt julotta i Verum

Skriv ut

VERUM. Snön på marken, marschallerna utmed vägen och en kyrka prydd med mängder av levande ljus skapade en högtidlig känsla vid julottan i Verums kyrka.

Som vanligt kantades vägen upp mot kyrkan med mängder av marschaller. Många besökare var tidigt på plats, troligen medvetna om att julottan brukar locka mycket folk och därmed viss trängsel, trots tidig timma. Så var det även i år.

Klockan sex ljöd kyrkklockorna över nejden och kallade därmed till Julotta. Inne i kyrkan var det redan nästan fullsatt av närboende och tillresta besökare. Mässan inleddes mycket passande med psalmen ”Var hälsad sköna morgonstund”.

Kyrkokören bidrog till att ytterligare höja den fina stämningen genom att framföra ett antal julsånger.

Samtidigt som sången fortsatte med ”Stilla natt” var det lätt att fängslas av stämningen, som naturligtvis höjdes av alla de vackra levande ljusen som fanns i takkronorna, -i lampetterna utmed väggarna samt vid bänkraderna. Genom fönstren såg man att natten fortfarande hade ett visst grepp över bygden.

Julhögtiden fortsatte med att kyrkoherde Karl-Olof Danielsson förkunnade det kända jul-evangeliet. Han gjorde även en liknelse från en konstnärs verk där han menade att de församlade också utgjorde ett verk.

Den välsjungande kyrkokören under Mats Lunnergårds ledning fortsatte denna gång med ett potpurri på välkända julsånger.

Högtiden avslutades efter med att kyrkokören med Sam Larsson som solist framförde ”O helga natt”.

Kyrkoherde Danielsson riktade ett tack till de som bidragit till att skapa denna högtidliga miljö i och runt kyrkan samt till alla som kommit till kyrkan i Verum denna tidiga morgon och tillönskade en god fortsättning på Julen.

Utanför kyrkan vaktade Göingehövdingen