Skriv ut

Varje år arrangerar förra årets vinnare en klubbtävling; den så kallade Skinkjakten. Denna tävling går inte ut på att vara den absolut vassaste orienteraren i klubben, utan snarare att ha en fantastiskt bra självinsikt.

Före start får löparna se kartan och där och då gissa sin tid. Här gäller det att både ta hänsyn till benens dagsform och hur stor sannolik det är att bomma kontrollerna beroende på hur månens står i förhållande till Jupiter. Eller något åt det hållet. För att sedan ge sig ut på ett stabilt lopp utan någon som helst tidtagningsutrustning tillgänglig.


Andra kontrollen satt i en grop i en fin granskog (på långa skinkloppsbanan).

Förra året vann Peder Nilsson med 15 sekunders felgissning. Det ska tilläggas att han knappt har orienterat på flera år och tog sig därför runt denna bana i godan ro. Intet ont anande om segern som väntade på honom i målet.

Andra helgen i december i år var det därför dags för en ny spännande klubbtävling. Peder hade klurat länge för att få till utmanande banor och ingen blev besviken. Barnen gav sig ut på den lättare banan Pepparkaksloppet, där vinsten bestod av pepparkakor, medans de mer erfarna gav sig ut på en kortare eller en längre variant av Skinkloppet.


Årets långa skinkloppsbana.

Väl i mål tog bastun emot oss i sin varma famn och i köket stod nybakta frallor och lussekatter och väntade på orienterarna. Sedan kom den alltid lika spännande prisutdelningen.

Den ärofyllda förstaplatsen vanns av ingen mindre än Fredrik Pölönen, som med 29 sekunders felmarginal vann äran att arrangera tävlingen nästa år samt en julskinka att pynta julbordet med. Korven vanns av Urban Arnesson som var 79 sekunder ifrån sin gissade tid och på en taktisk tredjeplats, 3 minuter och 15 sekunder för snabb, kom vegetarianen Camilla Nilsson som redan innan start hade spanat in pepparkaksburken som utgjorde tredjepriset.

Pepparkaksloppet i sin tur vanns av Ann-Marie Persson, följt av Ebba, Jonathan och Oskar, som alla vann en varsin pepparkaksburk.


Alla pristagarna från årets skinkjakt.

Nu närmar sig orienteringssäsongen sitt slut men startas upp igen på nyårsdagen med Nyårsorientering i Tormestorp för den morgonpigga. Därefter blir det en tålmodig väntan till första helgen i mars innan tävlingarna drar igång lite mer kontinuerligt. Under tiden löptränar vi flitigt på lördagar klockan 10 med klubbstugan bredvid Möllerödssjöns badplats som utgångspunkt. Efter träningarna utlovas bastu och mycket fika. Alla som är träningssugna i vinterkylan är inbjudna att delta. Välkomna!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA ÖNSKAR MEDLEMMARNA I OK TORFINN