Christer, Magnus och Marcos i Verum kyrka på fredag med konserten i ”Juletid 2018”

Skriv ut

VERUM. På fredag ges konserten ”I Juletid 2018” med artisterna Christer Sjögren, Magnus Johansson och Marcos Ubeda i Verums kyrka.

Så gott som alla biljetter var, -inte så konstigt, slutsålda redan efter ett par dagar, säger Sam Larsson, kyrkvaktmästare och medlem i kyrkokören. Jag skall se om jag kan ordna några till, kanske finns några kvar i Osby, fortsätter Sam.

Under 2001 genomförde Magnus Johansson och Billy Heil en rad hyllningskonserter, företrädesvis i kyrkor, till gamle trumpethjälten Arne Lamberths ära. 

Detta inspirerade Magnus till idén om en julturné, också denna förlagd till kyrkorummet. Sommaren 2003 hölls ett första möte om detta på Magnus veranda. Magnus hade en idé om att turnén skulle döpas till ”I Juletid” och första säsongen fick således heta ”I Juletid 2003”. Gästsolist första året var Stefan Ljungqvist och på orgel medverkade Lennart Palm. Åtta konserter blev det av denna första upplaga.

Efter hand som åren har gått, har ”I Juletid” växt och nu är denna turné Sveriges – och kanske världens – största julturné med närmare 60 konserter över hela landet. Åtskilliga gästsolister har medverkat genom åren, och ”I Juletid” har ett kontinuerligt samarbete med ett 40-tal lokala körer och kårer runt om i Sverige. ”I Juletids” pianist och kapellmästare Marcos Ubeda anslöt 2006, och sedan 2008 ges en årlig jul-CD ut med Marcos som producent.

Förutom de tre kända musikerna kommer även Vittsjö kyrkokör, under ledning av Mats Lunnergård att medverka på fredag. Det är upplagt för en jättefin musikkväll, menar Sam Larsson.

Du får gärna skriva att om det är fler som vill köpa biljetter får de kontakta mig, så skall jag se vad jag kan göra. Du kan nå Sam via 0451-23662

Här finns hela reklamen för "I Juletid 2018"