Årets första möte hos SPF Verum

Skriv ut

VERUM. Så var det tid igen efter alla helgerna att träffas ute i Verums församlingshem där SPF s pensionärerna brukar hålla till. Det nya året har precis börjat och vädret, jae det är inget kul, den lilla vita snön som kom lagom till jul den blidde inte gammal. Men nu så har årets första månad anlänt och det är hög tid för SPF pensionärerna att träffas på en helt vanlig tisdagseftermiddag. Fantastiskt roligt att så många som 60 pensionärer som ville vara med på detta månadsmöte.

SPF s ordförande Håkan Håkansson hälsade alla hjärtligt välkomna varpå han lämnade över ordet till Stefan Dahlström, präst i Verums/Vittsjö pastorat. Han börjar med att läsa vers. SPF kören framför vacker sång. Stefan tänder ett ljus för varje person som har gått bort under året, tyst minut, psalm och bön lästes också.

Åter till ordföraren som har en kort genomgång på vad som står på agendan och protokoll lästes upp av sekreteraren. Allt blir godkänt, lite nytt om vad som kommer att hända i år och under övrigt så framförde en pensionär sina farhågor om, trafikvett, dålig belysning och data användning i tid o otid. Under året blir det jubileums firande, SPF fyller nämligen 50 år i sommar. Kan väl vara värt med en fest då, återkommer längre fram i vår med planering. Mer info blev det angående: Bowling start den 15/1 , utfärd i sommar med buss, ett förslag till Eriksberg safari park, intressant upplägg och ett minimum på 45 pensionärer, gärna fler för att resan skall bli genomförbar säger Jan Jönsson som är reseansvarig i SPF. Det var allt för nu skall vi lyssna på dagens underhållare som är……

Lars Pålsson är dagens berättare och han ska prata om Nord Korea, del två en fortsättning från hans föregående gästspel som var för några månader sen. Med vackra diabilder och ett brinnande intresse för både historia men också för människoöde ett väl så intressant ämne än idag.

Men nu blir det fika i mellanakten, kaffe smakar alltid bra och med goda smörgåsar slinker ner galant tillsammans med en mjuk strösselkaka, gott.

En kort kaffe paus och så fortsätter Lars att berätta om ”Om landet som vi inte kan föreställa oss, Nord Korea. Med en härlig inlevelse som ger mig i alla fall många aha tankar, att kan man verkligen ha de så! - Javisst vet man inte om nåt annat så kan man det, en verklighet för mig är inte de samma för nån annan. En hängiven berättare, för visst var han det, stort tack och en varm applåd de är han värd, säger ordförande Håkan, överlämnar en bukett blommor med vidhängande applåd. Han säger också ett stort tack till alla dessa som arbetat bakom kulisserna idag.

Nu så avslutas denna tisdagseftermiddag med lotteridragning och med lite tur så vinner alla. Sista punkten idag på agendan är att tillsammans sjunga vår fina nationalsång.