SPF Seniorerna Bjärnum startade upp året

Skriv ut

BJÄRNUM. Ordförande Kerstin Göransson, hälsade oss alla välkomna och önskade en god fortsättning på det nya året.

Hon fortsatte med att läsa upp inkommit tackkort. Hälsningar och tack från medlemmar 90+. För att de fick en blomma med en hälsning från föreningen till trettondagshelgen. En av medlemmarna var själv närvarande och tackade för uppvaktningen på sin födelsedag. 
Informerade också om lagen GDPR när det gäller fotografering nu under månadsmötet.

Sekreterare Ingrid Magnusson läste upp föregående månadsmötes minnesanteckningar. Ingrid informerade också om vattengympan. Blir ingen nu på grund av att Bjärnums simhall är stängd tills vidare. 
Kursen Engelsk konversation, behövs 5-6 deltagare. Är du intresserad ? Anmäl dig till Ingrid Magnusson. 070 633 49 79

Programmet 2019. Kom gärna med tips och önskemål om utflykter och endagsresor. Även om underhållning eller föredrag, som du tycker skulle vara intressant och trevligt. 
Kerstin Göransson informerar vidare, Arlövs revyn den 27 januari 2019. Bussen går från Bjärnum kl. 12.30 och därefter till Hässleholm, City Gross. 
Canasta startar 17 januari, på samma tid och plats som tidigare. Lunchträffen på Tre Hammare, den 16 januari kl. 13.00 –14.30. Anmälningslista.

Är du intresserad av att medverka i styrelsen? Eller någon annan av de poster som finns inom föreningen. Kom gärna med förslag på någon medlem, som du tycker skulle vara lämplig. Tag kontakt med valberedningen, Jörgen Magnusson, Eva Ahlkvist eller Gull-Britt Blixt.

Så till dagens ämne – HÖRSEL.
Leg. Audionom Susanne Iven, AudioNova. Informerade ca 1 timme och svarade därefter på frågor. Hon berättade om all den hjälp som finns att få, när hörseln försämrats. Det finns förutfattade meningar om hörapparater, att de tjuter, svåra att sätta in i örat och ställas in rätt.


Det har helt förändrats. Med välutbildad personal och teknik som verkligen utvecklats med stormsteg. Det finns mycket att välja på idag när det gäller hjälpmedel, för nersatt hörselförmåga.
Det första som görs är en behovsanalys. Därefter får du förslag på lämpliga hörapparater och information om olika tillbehör. Men valet är ditt. Noga med att hörapparaten passar in t.ex på din hud-, hårfärg och dina glasögon. Viktigt att du trivs med din hörapparat. Så den inte hamnar i byrålådan. Det är också viktigt att ha lite tålamod att vänja sig vid sin hörapparat. Kan ta några veckor.

För att få hjälp med din försämrade hörsel, får du ta kontakt med en audionommottagning. Finns flera att välja på. Vi fick två förslag. Region Skåne Habilitering och hjälpmedel. AudioNova finns i Hässleholm på Vattugatan 9 och i Kristianstad på Kanalgatan 20.

Ingrid Magnusson berättade i samband med hon tackade Susanne Iven och överlämnade blommor. Att hon själv har hörapparat. Är mycket nöjd och den är från AudioNova.

Nu smakar det bra med kaffe, gott vetebröd och smarrig toscakaka. Dragning på lotteriringarna.

Årsmöte med parentation onsdagen den 13 februari.

Ordförande Kerstin tackar för en trevlig och intressant eftermiddag. Gemensamt sjunger vi – Nu går sista visan.