Den årliga fågelräkningen kommer nu under helgen

Skriv ut

EMMALJUNGA, VERUM, VITTSJÖ, BJÄRNUM med flera orter. I morgon fredag startar den återkommande ”Vinterfåglar Inpå Knuten”.

Fågelräkningen som leds av föreningen BirdLife Sverige genomförs i hela landet från fredag till och med måndag, (25- 28 januari).

Kanske har du en fågelmatare utanför din bostad. Troligen är den välbesökt, speciellt nu när vi fått några minusgrader. Varför inte rapportera dina iakttagelser till BirdLife Sverige.

På BirdLife hemsida https://vinterfaglar.se finns all information du behöver för att enkelt kunna rapportera.

0,5 meter utanför köksfönstret, de är helt oberörda av att vi tittar på dem

Vid mina fågelmatare är det ”full rulle” just nu. Mest är det talgoxe, blåmes och entita som passar på att äta av det dukade bordet. Just nu lite mer sparsamt med domherre och andra småfåglar.

På baksidan av huset sitter Sparvhöken på spaning efter småfåglar.

En för småfåglarna inte helt välkommen gäst satt i granen en bit från fågelmatarna och väntade. Naturligtvis hade de små fåglarna noterat faran och snabbt försvunnit från platsen.

Du är välkommen att skicka in bilder från helgens fågelskådning, gärna med en kort text, skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.så publicerar vi detta.