I oviss väntan på fiber...

De boende i Vittsjö som beställt fiber från Hässleholms kommun eller Telenor/Bredbandsbolaget (de köper plats i kommunens fibernät) har en oviss väntan framför sig. Just nu ser vi ingen aktivitet i samhället, inga traktorer är igång och ingen fiber grävs ner eller ansluts.

Anledningen till detta är att kommunen inte har något gällande avtal med någon entreprenör! Osäkert är vilka/vilken som känner sig hågad att teckna avtal, TA Mark var i alla fall inte intresserad i november. Telarco visade inte heller de något förlängt intresse.

Kommunen har förhoppning (!) om att de ska redan inom några veckor ska lyckas få till ett avtal med entreprenörer så att utbyggnaden kan fortsätta. Det är beklagligt att hela denna fiberutbyggnad hanterats så klantigt, det verkar nästan som att en stor del av energin har gått åt till att stoppa andra aktörer på marknaden för att kommunen skulle kunna ha total dominans över fibernätet.

Vi som valde Telia har haft vår fiber i mer än sex månader redan, detta trots att kommunen lyckades fördröja arbetet med cirka ett år. Det behövdes hot om vite på 20 miljoner för att de skulle bevilja grävtillstånd! Jag hoppas att det löser sig för de som valde annan fiberleverantör än Telia, extra lång väntan har ni tyvärr fått.

Top