Slut på vintervilan för Fritidsgruppen i Verum

Nu är det slut på vintervilan för gruppen, nu börjar planeringen inför årets cykeltrim ”Känn din Bygd”. När gruppen hade sitt första möte för året, tisdagen den 29/1, beslutades att gruppens 14:e cykeltrim i rad skulle genomföras. Gruppen har även fått klartecken från huvudsponsorn Snapphanebygdens Sparbank (har varit detta i alla år) att de sponsrar med en cykel som 1:a pris även detta år.

Fritidsgruppen samlad första mötet 2019

Den populära ”Ord och Bildletartävlingen” som var med som en jubileumstävling 2010, blev så uppskattad att den varit med i startpaketet som en extra tävling sedan dess, så även i år. Denna tävling sponsras av Sparbanken Göinge i Farstorp.

Det blir lite av jubileum även nu eftersom vi i år kommer att besöka platser som vi inte besökt på 10 år. Efter önskemål från flera deltagare återkommer vi i år till platser som var med på cykeltrimmet 2009. Nu när rundorna är fastslagna börjar arbetet med att finna intressanta kontrollplatser som vi kan skriva något trevligt om i startpaketet.

Innan årets rundor fastslogs var det verksamhetsberättelser från de aktiviteter gruppen har på sitt program, cykeltrimmet ”Känn din Bygd” samt ”Boule o Grillkvällar”. Några utdrag ur verksamhetsberättelserna: Cykeltrimmet var det 213 st. som lämnat in ifyllt startkort och var med om utlottningen av det 100-tal vinster som var utöver 1:a priset, den sponsrade cykeln, denna vann Anders Johansson Bjärnum. Sammanlagt delades ut 169 vinster under den dryga timmen prisutdelningen varade fördelade på, lotter, pilkastning, 5-kamp, bildtävling och cykeltrim.

Kaffe och fastlagsbulle efter mötet

Fritidsgruppen har arrangerat 34 st. Boule o Grillkvällar under 2018 mellan den 5/4 – 22/11. Totalt har det varit 34 st. personer som deltagit en eller flera gånger dessa kvällar. Den som varit med flest gånger är 1:a Gösta Nilsson Norreskog 33 ggr. 2:a Ingvar Larsson Verum 29 ggr. 3:a Lena Holmberg Stavshult 28 ggr. Vid 25 st. kvällar har det varit mellan 10 – 25 deltagare. De gånger det varit färre deltagare har det ofta kolliderat med tävlingsverksamhet dagtid.

Gruppen har även arrangerat 2 st. interna tävlingar, V-M Boulen 20 st. tävlande: Segrare Lena Magnusson Hagnarp. Boulemästaren 21 st. deltagare: Vinnare Sven-Åke Findahl Verum.

 

Top