Slut på vintervilan för Fritidsgruppen i Verum

Skriv ut

Nu är det slut på vintervilan för gruppen, nu börjar planeringen inför årets cykeltrim ”Känn din Bygd”. När gruppen hade sitt första möte för året, tisdagen den 29/1, beslutades att gruppens 14:e cykeltrim i rad skulle genomföras. Gruppen har även fått klartecken från huvudsponsorn Snapphanebygdens Sparbank (har varit detta i alla år) att de sponsrar med en cykel som 1:a pris även detta år.

Fritidsgruppen samlad första mötet 2019

Den populära ”Ord och Bildletartävlingen” som var med som en jubileumstävling 2010, blev så uppskattad att den varit med i startpaketet som en extra tävling sedan dess, så även i år. Denna tävling sponsras av Sparbanken Göinge i Farstorp.

Det blir lite av jubileum även nu eftersom vi i år kommer att besöka platser som vi inte besökt på 10 år. Efter önskemål från flera deltagare återkommer vi i år till platser som var med på cykeltrimmet 2009. Nu när rundorna är fastslagna börjar arbetet med att finna intressanta kontrollplatser som vi kan skriva något trevligt om i startpaketet.

Innan årets rundor fastslogs var det verksamhetsberättelser från de aktiviteter gruppen har på sitt program, cykeltrimmet ”Känn din Bygd” samt ”Boule o Grillkvällar”. Några utdrag ur verksamhetsberättelserna: Cykeltrimmet var det 213 st. som lämnat in ifyllt startkort och var med om utlottningen av det 100-tal vinster som var utöver 1:a priset, den sponsrade cykeln, denna vann Anders Johansson Bjärnum. Sammanlagt delades ut 169 vinster under den dryga timmen prisutdelningen varade fördelade på, lotter, pilkastning, 5-kamp, bildtävling och cykeltrim.

Kaffe och fastlagsbulle efter mötet

Fritidsgruppen har arrangerat 34 st. Boule o Grillkvällar under 2018 mellan den 5/4 – 22/11. Totalt har det varit 34 st. personer som deltagit en eller flera gånger dessa kvällar. Den som varit med flest gånger är 1:a Gösta Nilsson Norreskog 33 ggr. 2:a Ingvar Larsson Verum 29 ggr. 3:a Lena Holmberg Stavshult 28 ggr. Vid 25 st. kvällar har det varit mellan 10 – 25 deltagare. De gånger det varit färre deltagare har det ofta kolliderat med tävlingsverksamhet dagtid.

Gruppen har även arrangerat 2 st. interna tävlingar, V-M Boulen 20 st. tävlande: Segrare Lena Magnusson Hagnarp. Boulemästaren 21 st. deltagare: Vinnare Sven-Åke Findahl Verum.